Adidas tişörtlerinden birinde, bikinili bir genç kadın çiziminin yanı başında "Gol atmak mı istiyorsun?" sözleri yazılı. Bir diğerindeyse "Brezilya'yı seviyorum" sözünde kullanılan kalp simgesi, aslında tangalı bir kalça çizimi şeklinde resimlendi.

Brezilya Turizm Kurumu Embratur, ülkenin imajına seksi anlamlar yükleyen her türlü ürüne sert tepki gösteriyor.

Adidas Dünya Kupası'nın başlıca sponsorlarından biri ve maçlarda kullanılacak topların da üreticisi.

Çıkan tartışma ardından, Adidas, ABD pazarı için sınırlı sayıda üretilen tişörtleri piyasadan çekti. Adidas bildirisinde, "tüketicilerin ve ortakların görüşlerine her zaman yakın bir ilgi gösterildiği" kaydedildi ve bu nedenle söz konusu ürünlerin bundan böyle satılmayacağı vurgulandı.

Dün de Brezilya Turizm Bakanı cinsel mesajlı tişörtleri eleştirerek "ulusal simgelerle cinsel çekicilik taşıyan tasarımların birbiriyle ilişkilendirilmesi, ülkemizin resmi reklam siyasetine ters düşer. Bu tür bir yaklaşım, dolaylı olarak çocuk ve ergenlere yönelik cinsel taciz gibi suçların işlenmesine yönlendirir." demişti.

Adidas tişörtlerine tepki gösteren Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff de, attığı tweette, "Dünya Kupası dolayısıyla turistleri karşılamaktan mutlu olacaklarını, ama seks turizmine karşı da savaş açılacağını" bildirdi.