Adana'nın ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini ve kentin bir spor üssü olacağını söyleyen Aldırmaz, TSYD yönetiminin Adana'da spor müzesi kurulması önerisine de olumlu baktı.

ALDIRMAZ'DAN SPORA BÜYÜK DESTEK

Toplantıda Onursal Başkanlığa seçilen Nihat Geven'in bayrağı kendilerine devrettiğini ve bu bayrağı daha yukarı çıkarmak amacında olduklarını ve Büyükşehir Belediyesi'nin genel anlamda çalışmalarını ve spora verdiği desteği takip ettiklerini belirten TSYD Adana Şubesi Başkanı Adnan Poyraz, "Sizin spora olan ilginizi biliyoruz. İnanıyoruz ki Adana sporda sizin desteğinizle daha iyi yerlere gelecektir. 2013 Akdeniz Oyunları'nda Adana Mersin'in partneri oldu. Bunda sizin yoğun çabanızın etkisi büyük. İnşallah hep birlikte Adana'da başarılı bir organizasyon yapacağız" dedi.

SPOR MÜZESİ GELİYOR

TSYD Adana Şube Yöneticisi Kerim Hoşfikirer de, Adana'nın geçmişte önemli sporcular yetiştirdiğini ve önemli bir spor kenti olduğunu ve bu anlamda Adana'da bir spor müzesi kurulmasının yararlı olacağını belirtirken Aldırmaz da bu öneriye çok sıcak yaklaştı. Adana'ya çok sayıda müze kazandırdıklarını ifade eden Aldırmaz, kamulaştırılan binalardan birinin kurulacak spor müzesine tahsis edilebileceğini kaydetti.

REKOR KATILIM

Adana'da 113 bin 500 gence spor yaptırdıklarını hatırlatan Aldırmaz, "Ben de 1965'ten beri sporun içindeyim. Spor basınının geçen yıllar içinde gösterdiği gelişmeyi de çok iyi biliyorum. Gençlerin spor yapmasını da çok önemsiyorum. Bu nedenle her türlü desteği veriyoruz. Sayın Başbakanımız Adana'ya geldiğinde bu konuyla ilgili brifing verdim. Stadyum, spor salonu ve yüzme havuzunun arsa sorunlarını çözdük. Her ilçeye spor salonu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞARI ADANALILIK RUHUNDA

Adana takımlarının durumuna da değinen Aldırmaz, Adanaspor ve Adana Demirspor'un bu kentin değerleri olduğunu söyledi. Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:

"Adana takımlarının başarılı olması en büyük dileğimiz. Ancak geçmişe baktığımızda Adana takımları Adanalı sporcular ve Adanalı çalıştırıcılarla başarılı olmuş. Bence şimdi de aynısı yapılmalı. Başarılı kendi çocuklarımızda aramalıyız. Adanalılık ruhunu yeniden yaşamalıyız"