Kutlama törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz ve binlerce mavi lacivertli taraftar katıldı. TIR dorsesi ile şehirden tur atarak 5 Ocak Stadı'na gelen mavi lacivertli futbolcular, çimler üzerine kurulan sahneye teker teker davet edildi. Adana Demirsporlu futbolcular, teknik heyet ve kulüp başkanı Mehmet Gökoğlu, şampiyonluk kupasını vali ve belediye başkanı ile birlikte kaldırdı. Havai fişek, meşale ve konfetiler ile şenlik alanına dönen stadyumda Vali Hüseyin Avni Coş ve Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz'dan madalyalarını alan futbolcular hep birlikte marş söylediler.

GÖKOĞLU: "ŞAMPİYONLUĞUMUZ KUTLU OLSUN"

2004 yılından bu yana bulundukları ve hak etmedikleri bir yer olan 2'nci ligden bir üst lige yükseldikleri için mutlu olduğunu belirten Adana Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu, "Yine Adana Demirspor ve Adana'ya layık olmayan 1'inci Lig'den Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Adana Demirspor taraftarı bu uzun yolda bir ömür tüketmiştir. Süper Lig için, Demirspor için bir ömür daha tüketeceğine inanıyorum. Adana Demirspor taraftarı karşılıksız sevmeyi iyi bilir. Ruhu yaralı, başı diktir. Her babayiğidin harcı değildir. Kalbi de yetmez Demirspor'u tutmaya. Demirsporlu olmak bir ayrıcalıktır. Bende şerefini, onurunu ve gururunu yaşıyorum. Adana Demirspor'a ve Adana'ya bu şampiyonluk hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki kongrede ben olurum, olmam fark etmez. Umarım önümüzdeki süreç Demirspor'umuz için hayırlı olur. Bu uzun maratonda güzel anlarımızda, sıkıntılı anlarımız da oldu. Güldüğümüz ağladığımız anlarda oldu. Hatam olduysa affedin. Büyük taraftar hakkınızı helal edin. Şampiyonluğumuz kutlu olsun" dedi.

ALDIRMAZ: "DEMİRSPOR LAYIK OLDUĞU SÜPER LİG'E ÇIKACAKTIR" 

Adana Demirspor'un 72 yıllık tarihi boyunca büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Demirspor sıkıntılı süreçlerden geçmiştir. Camianın büyüklüğü, taraftarın özverisi ve vefası her zaman tüm zorlukları aşmıştır. Yıllarca süper ligde yarışan ve Adana'ya yakışan mücadeleler veren Demirspor için birinci lig amaç değil, araçtır. İnanıyorum ki, önümüzdeki süreçte de play off da gösterilen birlik ve beraberlik devam edecek ve Demirspor layık olduğu Süper Lig'e çıkacaktır. Emeği geçenlere teşekkürler" diye konuştu.

COŞ: "BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN"

Bu günlere ulaşılmasında emeği geçenleri kutlayarak konuşmasına başlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise şunları söyledi: "Bugünlere çok kolay ulaşılmadığını çok iyi biliyoruz. Katkısı bulunan herkesi, bütün kişi ve kurumlara ayrı ayrı, en içten tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu camianın yiğit insanları olduğu müddetçe, takımımızın amaçladığı Süper Lig'e en kısa zamanda çıkacağına yürekten inanıyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Beraberliğimizi bozmadan, birbirimize düşmeden, sonuca inanarak, birliğin beraberliğin gücüne inanarak hareket ettiğimizde, elimizden gelenin hepsini yaptığımızda Süper Lig'in hayal değil gerçek olduğunu göreceğiz. Hepinize, hepimize başarılar diliyorum. Tüm Demirspor ekibini en içten dileklerimle kutluyorum." SÖZLÜ'DEN ÖZEL KUPA

Kutlama törenine katılan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, kendisinin yaptırdığı kupayı Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu'na verdi. Sözlü, Demirspor'un başarısı ile gurur duyduklarını belirterek mavi lacivertli takımı Süper Ligde görmek istediklerini söyledi.

HALUK LEVENT COŞTURDU

Yurt dışında konseri olmasına rağmen, memleketi olan Adana'nın takımı Demirspor'un şampiyonluk kutlamaları için kente geldiğini ifade eden Haluk Levent, "İnsanın kendi memleketinde ve memleketinin şampiyon olan bir takımının gecesinde olmak kadar güzel bir şey yok. Bu güzelliği yaşamak için buradayım. Adana Demirspor'u başarısından dolayı kutluyorum" dedi.

Törenin ardından sahne alan Haluk Levent, Demirsporlulara unutulmaz bir gece yaşattı.