Galatasaray’ın 17'nci şampiyonluğu ve Yalova Galatasaraylılar Derneği’nin kuruluşunun 10'ncu yıldönümü nedeniyle Yalova’ya gelen Abdürrahim Albayrak, ilk olarak derneğe geçti. Albayrak’a Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Yalova Galatasaraylılar Derneği Başkanı İlhan Ali Gökkılıç ve taraftarlar eşlik etti. Taraftarlarla fotoğraf çektiren Albayrak, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray Genç Bayan Voleybol Takımı’na Bolu’da Fenerbahçeli taraftarların saldırısıyla ilgili konuşan Abdürrahim Albayrak, “Bu tip şeylere çok dikkat etmemiz lazım. Biz bütün kulüplerle kardeşiz. 2012-2013 yılında sporun bütün dallarında barış, kardeşlik, birlik, beraberlik olmasını diliyorum. Bugün hiç hoş olmayan şeyler yaşanmış. Ne sebeple, nasıl olduğunu bilmediğim için fazla bir şey söylemek istemiyorum. Her zaman taraftarların el ele, kol kola birlikte maç izlemesini diliyoruz. 2012-2013 yılının bu şekilde olmasını diliyorum. Ligler başlamadan böyle bir olayın olması son derece üzücü. İnşallah kimsede bir şey yoktur. Birazdan arkadaşlarımızdan bilgi alacağız. Tekrar bu tip olayların olmamasını diliyorum” dedi.

ACELE ETMEK İSTEMİYORUZ

Sarı Kırmızılı takımın transferiyle ilgili de açıklama yapan Albayrak, “Başkanımız Ünal Aysal, transfer komitesi ve Fatih hocamızla beraber yarın transferlerle ilgili toplantı olacak. Transferde fazla ecele etmek iyi olmaz. Ecele ettiğinizde yanlış yapabilirsiniz. Onun için acele etmek istemiyoruz. Çok uzun zamanımız var. Başkanımız da dedi. Ayın 30’una kadar belirlediğimiz, temasta olduğumuz futbolcuları açıklayacağız. Galatasaray’da hiçbir zaman transfer bitmez. Temmuz ayının 6’sında kampa gideceğiz. Geçen sene kampta da transferler yaptık. Melo’yu, Eboue’yi ve bir çok transferi kamp döneminde yapmıştık” diye konuştu.

TARAFTARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN

Teknik Direktör Fatih Terim’in isteği doğrultusunda futbolculara ihtiyaçları olduklarını kaydeden Abdürrahim Albayrak, “Transfer yapılacak oyuncunun şöhret olması önemli değil. Galatasaray forması için çimleri koparacak, kazıyacak, Fatih hocamın isteği doğrultusunda futbolculara ihtiyacımız var. Onları bulduğumuz takdirde geri adım atmayız. Onları kadromuza katarız. Onun için fazla acelemiz yoktur. Galatasaray taraftarlarının içi rahat, ferah olsun. Bu ekibe güvensinler. Biz bunun en iyisini yapacağız, en iyilerini alacağız. Ama Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda alacağız. Hocamızın sitemine uygun futbolcuları alacağız. Galatasaray’ın menfaatine uymadıktan, hocamızın sistemine uymadıktan sonra Galatasaray’ın parasını sokağa atacak değiliz” şeklinde konuştu.

Albayrak, dünya yıldızı bir oyuncunun Galatasaray’a gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak, “Yerin kulağı vardır. Yarını bekleyelim” dedi. Abdürrahim Albayrak ve beraberindekiler daha sonra Yalova Galatasaraylılar Derneği’nin düzenlediği geceye katıldı.



SG,OE (FK/RT)