Oyun içinde zaman zaman oyun disiplininden kopmalar olduğunu ifade eden Avcı, "Oyun içinde zaman zaman oyun disiplininden kopmalar oldu. Hızlı hücum yapan rakibe karşı mesafeyi daraltmamız gerekiyordu. Oyunu çevirmek için iştahlı ve arzuluydular. Bursa seyircisine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Kazanarak başlamak istiyorduk ama olmadı. İyi sonuçlar da var, eksiler de var bugünkü maçta. 5 hazırlık maçı oynayıp, çalışarak geliştirmeye çalışacağız" dedi.

RİSK ALMADAN KAZANILMAZ

Bir gazetecinin, "Milli Takım kariyerinizin ilk maçıydı. 5 oyuncu ilk kez milli oldu. Kazanmak için daha ideal bir kadroyla başlamak nasıl bir tercih olurdu?" sorusuna başarılı teknik adam, "Tecrübeli oyuncularla oynamak kazanma garantisi veriyor mu? Basın toplantısında da söyledim. Gelecekle ilgili bir takım yatırımlar yapıyoruz. Tabi ki eksik yönlerimiz var. Bugün sonucu da alabilirlerdi. Son dakikaya kadar çevirmek için uğraştılar. Risk almadan kazanılmaz. Bir takım riskler alacağız. Bugün öyle bir gündü, kaybettik. Kazansaydık da herşey çok iyi olmayacaktı" dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

"Mayıs ayında bu sorunlar çözülür mü?" sorusuna Avcı, "Birden iki tane yenilen gol oyun disiplininden kopardı. Bunun olmaması gerekiyordu. Bunu aza indirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İyi niyetlerini ve bir şeyler vermek istediklerini saha içinden gördüm" yanıtını verdi.

MAÇ SAYISI ARTARSA AVANTAJ OLUR

Bir basın mensubunun, "Maç eksiği olan futbolcular, Milli Takım için sıkıntı yaratacak mı?" sorusunu yanıtlayan Abdullah Avcı, "Onların arasında sadece Nuri var. Burak'ın dizinde problem vardı koruma amaçlı oynatmadık. Yoğun oynayan futbolcuları ve ufak sakatlıkları olanları dinlendirdik. Oynadıkça mesafe katediyor oynamayanlar da. Düşündüğümüz oyuncuların maç oynama sayıları artarsa bu bizim için avantaj olur" diye konuştu.

DESTEK DEVAM ETSİN

"Milli Takım taraftarını tekrar yaratmak istiyoruz" diyen Avcı, "Sahadaki takımın alacağı sonuçlar, dışarıdaki insanların gözünün oraya bakmasını sağlayacaklarıdr. Bu herkesin, bu ülkenin takımı. Herkes destek oluyor. Bu desteği rica ediyorum sonuna kadar devam etsinler. Bugün sahada yeni oyuncular oynadı. Bunlar Türk futboluna hizmet edecekler ve desteğe ihtiyaçları var" dedi.

ÇABUK OYNAYAN TAKIM YARATMAYA ÇALIŞACAĞIZ

"Abdullah Avcı'nın takımı nasıl olacak?" şeklinde yöneltilen soruya ise Avcı şunları söyledi:

"Bir kere daha ağır değil, daha çabuk oynayan, rakibini rahatsız eden bir takım yaratmaya çalışacağız. Sadece 2 gün beraber olabildik. Umarım bu zaman içinde, önümüzde oynayacağımız maçlarda bu resmi sahaya çıkartmaya çalışacağız."

SLOVAKYA TEKNİK DİREKTÖRÜ MİCHAL HİPP: BİREYSEL BECERİLER GALİBİYET GETİRDİ

Slovakya Milli Takım Teknik Direktörü Michal Hipp maç sonrası düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Türkiye karşısında aldıkları galibiyeti değerlendiren Hipp şunları söyledi:

"Maçtan önce düşündüklerimizi sahada gerçekleştirdik. Dengeli savunma ortaya koyduk. Rakip takımın taraftarı önünde baskı koymaya çalışacağını biliyorduk. Performansımızı dar alanda savunma yapmak üzerine kurduk. Maç öncesi yaptığım toplantıda oyuncularımıza, konsantre şekilde oynamamız gerektiğini söylemiştim, bunda da başarılı olduk. Bizim için önemli olan bu maçtan galip gelmektense iyi bir oyun ortaya koymaktı, bunu da maç içinde gösterdiğimize inanıyorum. Maçın ilk 20 dakikası için dengeli bir oyun vardı. Golü bulduktan sonra rakibin üstümüze gelmeye başladığını gördük ve kontraatakla hücuma çıkmaya çalıştık. Maçın genelinde de dengeli bir oyun vardı. Bireysel beceriler galibiyet getirdi. Nihayetinde her ne kadar çok sık bir araya gelmeselerde, savaşçı oyunları bize galibiyet getirdi. Rakip takım hocasının taktiksel olarak bizi şaşırttığını söylemeyeceğim. Beklediğimiz gibi oynadılar. Maçın geneline bakarsak, galibiyeti biz hakettik."


EK (İA/SSA)