Abdullah Avcı ve milli takımın genç futbolcusu Ömer Toprak, kamp yaptıkları Holiday Inn Otel'inde sorulara cevap verdi. Abdullah Avcı, sözlerine yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve yönetim kuruluna yeni görevinde başarılar dileyerek başladı. Bursa'nın futbol şehri olduğunu belirten Abdullah Avcı, şöyle devam etti:

"Bursaspor yönetim kurulu ve taraftarına ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. 3.5 aylık bir süreçtir milli takımların genel yapılanmasıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3.5 aylık süreçte neler yaptık; genç milli takımlar, ümit milli takımlar, A milli takımı aynı çatı altına topladık. Tüm antrenörleri yerleştirdik. Aynı çatı altında geç vakitlere kadar genç milli takımların yapılanması anlamında bir takım çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında futbol geliştirme merkezimizle ortak bir şekilde bundan önce eleştirilen kopuklukların olduğu yerde genç milli takımlarla beraber uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

"7 ÖZEL MAÇIMIZ OLACAK"

Slovakya maçına değinen Abdullah Avcı, yarın oynayacakları Slovakya milli takımında Türkiye'de oynayan oyuncuları olduğunu hatırlatırken şöyle konuştu:

"Sahada arzulu, iştahlı oynayacak takım yapma çalışmalarımız devam edecektir. Bizim için önemli olan 20 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında yapacağımız 5 hazırlık maçı. Saha içi ve saha dışında neler yapabileceğimizi, bu hazırlık maçlarıyla görme şansımız olacak. Eylül ayında resmi müsabakalarımız başlıyor. Toplam resmi müsabakalara kadar 7 özel maçımız olacak. Türk futbolu yapılanması adına yeni oyuncularımızı, sistemimizi ve takım ruhunu geliştirme gibi çalışmalarımız olacak."

"HEDEFİ GAZ VERMEK İÇİN AÇIKLAMADIM"

Milli takımın özellikle son iki turnuvaya katılamadığını hatırlatan Abdullah Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni jenarasyonla beraber bir hedef açıkladım. Bu hedefi, gaz vermek için açıklamadım. Bu oyuncu grubuna son derece inandığım için grup birinciliği hedefini açıkladım. Artık eşik atlama zamanı geldi. Bu oyuncu grubuna inanıyor ve güveniyorum. Grup birinciliği gibi bir hedefimiz var. 2014'e giremeyeceğiz, diye bir şey düşünmüyorum. Türk futbolunun yapılanması için doğru temelleri atmak zorundayız. Bundan sonra istikrarlı bir şekilde turnuva takımı olmak lazım."

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Avcı, "Yeni oyuncular yeni isimler görecek miyiz" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Tüm ekibimizle Türkiye'nin her tarafını tarıyoruz. Mayıs ayında çok geniş kadroyla 5 hazırlık maçı oynayacağız. Milli takım kapısı her oyuncuya açıktır. Performansa göre bunlar değişecektir. Değişimlerde bazı şeyleri görmek gerekir. Buraya gelen oyuncular denenmeye değil hak ederek gelen futbolculardır. Bugün yurtdışında oynayan 5-6 oyuncularımız var. Tuncay da 30 yaşında. Milli takımda 80 kere oynayan oyuncudan bahsediyoruz. Herkese kapımız açık, kimsenin aklında soru işareti olmasın."

"ABARTMANIN ANLAMI YOK"

Abdullah Avcı, bir soru üzerine de, "Sonuçta bir hazırlık maç oynayacağız, bunu abartmanın anlamı yok. Bazı yüzleri görmemiz lazım. Bu yüzleri görmediğimiz zaman da aynı eleştiriler gelecekti. Bu eleştiriler hep olacak. Biz kararımızın son derece arkasındayız. Oynayan ve potansiyel oyuncular var ve onlara güveniyoruz" dedi.

"NURİ ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Nuri Şahin ile ilgili soru üzerine Abdullah Avcı, "Nuri, 17 yaşında A milli takımda oynamaya başladı. Almanya'da en önemli oyunculardan seçildi. Dünyanın en önemli kulüplerden birine transfer oldu. Real Madrid'te bile olması onun için çok önemli. Mevkisinde önemli oyuncular vardır, arkasında onu zorlayacak oyuncular vardır. Önemli olan rekabeti doğru yaratıp takım ruhunu ortaya koymaktır. O da bunun içinde önemli rol alacak oyunculardan bir tanesi" dedi.

"HAZZI YAŞIYORSAM BASKIYA RAZIYIM"

"Alınacak kötü sonucun baskısına hazır mısınız" soru üzerine Abdullah Avcı, "Ben ve ekibim son derece özgüvenliyiz. Bu baskıyı ne yapsak değiştiremeyiz. Bu baskılar devam edecektir. Açıklanan kadro üzerinden bile konuşulabiliyor. Biz gelecekle ilgili yatırımlardan bahsediyoruz. Vurguladığımız konu bu. 2014'e gittiğimiz zaman kahraman olmak önemli değil. İstikrar önemli. Yaptığım işin manevi hazzını yaşıyorsam, o baskıya razıyım" diye konuştu.

"OLUMLU VEYA OLUMSUZ KATLANIRIZ"



Abdullah Avcı, "Bir iki kötü sonuç alınırsa bu kadroyu değiştirecek misiniz" sorusuna da, "Verdiğim kararların manevi ve teknik olarak doğru olduğuna hissettiğim an dışarısının ne söylediği benim için önemli değil. Sonucun karşılığı neyse olumlu veya olumsuz katlanırız. Hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu zaman gösterecektir" yanıtını verdi.

ÖMER TOPRAK:"ATMOSFER ÇOK İYİ"

Milli takımda yeni ir başlangıç olduğunu, kampta asmosferin çok iyi olduğunu belirten Ömer Toprak ise şunları söyledi:

"Rakibimizin iyi ekip olduğunu düşünüyorum. İnşallah sahada kendimizi gösterebiliriz. Benim için atmosfer çok iyi. Guus Hiddink'in kadrosu da iyiydi ama buradaki hocalarımızı çok samimi görüyorum. Sanki yıllardır berabermişiz gibi atmosfer var. Takımda da herkes çok neşeli ve istekli."

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

A milli takım yarın özel maçta Slovakya ile karşılaşacak. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Thorsten Kinhöfer yönetecek. Kinhöfer'in yardımcılıklarını Detlef Scheppe ve Stefan Lupp yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa olacak. A milli takım, hazırlıklarına bugün saat 17.00'de maçın oynanacağı Bursa Atatürk Stadı'nda yapacağı antrenmanla devam edecek. Ay yıldızlı ekibimiz hazırlıklarını yarın saat 11.30'da Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.