Finalde Sırbistan'ı 3-1 yenen İtalya, Avrupa şampiyonu oldu.

Filenin Sultanları, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan üçüncülük maçında setleri 25-20, 25-19 ve 25-23'lük skorlarla aldı ve bronz madalya kazandı.

Karşılaşma 84; setler ise sırasıyla 26, 27 ve 31 dakika sürdü.

Hollanda karşısında Hande Baladın ve Ebrar Karakurt 13'er, Zehra Güneş 9, Eda Erdem Dündar 8, Tuğba Şenoğlu 5, Cansu Özbay ile Meliha İsmailoğlu 3'er, Meryem Boz ise 2 sayıyla oynadı.
Avrupa üçüncüsü olan milli takımın kadrosu şöyle:Eda Erdem Dündar (kaptan), Ebrar Karakurt, Tuğba Şenoğlu, Hande Baladın, Zehra Güneş, Cansu Özbay; Meryem Boz, Şebnem Aköz, Yasemin Güveli, Meliha İsmailoğlu, Ayça Aykaç, Buse Ünal, İlkin Aydın, Beliz Baskır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bronz madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutladı.

Rus ve Belaruslu sporcular Olimpiyat açılışına katılamayacak Rus ve Belaruslu sporcular Olimpiyat açılışına katılamayacak

Twitter'dan paylaştığı mesajda Erdoğan, "Son ana kadar mücadeleyi bırakmayan Filenin Sultanları'na tüm Türkiye adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yayımladığı tebrik mesajında "Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ardından katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak bizleri gururlandıran Filenin Sultanları'nın başarısında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın gelecekte katılacağı şampiyonalarda daha büyük başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Grubunda sırasıyla Romanya'yı 3-1; Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Hollanda'yı 3-0 yenen Türkiye; son 16 turunda Çek Cumhuriyeti'ni 3-1, çeyrek finalde de Polonya'yı da 3-0 mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Türkiye yarı finalde ise Belgrad'da Sırbistan'a 3-1 yenilmişti.

Türkiye 14 kez yer aldığı Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda daha önce 2003 ve 2019'da 2., 2011 ve 2017'de ise yine 3. olmuştu.