İki gün süren seçmelerin ardından son elemeye kalan genç futbolcular Pazar günü final maçı yaptı. Yetenekleriyle rakiplerini geride bırakan Selim Yağmur, Can Berk Aydın ve İlker Barış Öztokmak, aralarında Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve U 18-19 Milli Takım Antrenörü Emre Aşık'ın da olduğu ekip tarafından seçilerek Barcelona'ya gitmeye hak kazandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, burada yaptığı açıklamada "(TFF) Riva Tesisleri, bir fabrika gibi olup, Türk futboluna, kulüplerine örnek olacak. Umarım bunu yakın zamanda hayata geçiririz" dedi.

Etkinliğe katılan Avcı, organizasyonda yer alan oyuncuların spor kültürü ve ahlakı açısından çok önemli değerler kazanacağını belirtti.

Projeye sosyal bir proje olarak baktığını anlatan Avcı, Nike'ı tebrik ederek, milli takım hocaları ve TFF olarak her zaman yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Abdullah Avcı, şunları söyledi;

"Riva Tesisleri'ne geldiğim zaman iştahlanıyorum. Aynı zamanda içim 'cız' ediyor. Genç Milli Takımlarda çalıştığım zaman iki senem burada geçti. TFF'nin bu projede adım atacağını düşünüyorum. Genç Milli Takımların tamamen toplanma, çalışma ve odaklanma yeri burası olacak. Bir sporcu performans merkezi de olacak. Özellikle Tolunay Kafkas ile çalışıp, antrenör eğitimlerine, futsalı, plaj futbolunu da buraya alacağız. Burası bir fabrika gibi olup, Türk futboluna, kulüplerine örnek olacak. Umarım bunu yakın zamanda hayata geçiririz."

İLK ELEMEYİ EMRE AŞIK YAPTI

Toplam 55 ülkeden gelen oyuncular Ağustos ayında gerçekleştirilecek 'The Chance' elemelerine katılacak. Bu elemelerde Nike'ın seçkin antrenörleri tarafından izlenecek en iyi 100 oyuncu FC Barcelona'nın dünyaca ünlü gençlik akademisinde düzenlenecek global finalde yarışmak üzere İspanya'ya gidecek.

Finale kalan 100 oyuncu, Barcelona'da yoğun bir eğitim ve rekabet ortamında dünyanın önde gelen antrenör ve yetenek avcıları tarafından değerlendirilecek. Futbolcular, sporcuları daha iyi yetiştirmeye yardımcı olan 'SPARQ performans' antrenman ve test sisteminin de aralarında bulunduğu Nike antrenman programları kullanılarak değerlendirilecek.

Profesyonel futbolcu olmayan genç yetenekleri desteklemeyi amaçlayan 'The Chance' programı, en iyi genç futbolculara dünya futbolunun en iyi tesislerinde antrenman ve maç yapma, seçkin antrenör ve akıl hocalarının önünde yeteneklerini sergileme, geliştirme ve iyileştirme fırsatını sunuyor.

The Chance programına katılarak şansını denemek isteyen genç yetenekler Nike'ın http://www.facebook.com/nikefootballturkiye adresini ziyaret ederek The Chance uygulaması ile takımlarını kurdu ve kendi takım sayfalarını oluşturdu. Takımlar, sayfalarına ekledikleri fotoğraflar, aldıkları yorum ve beğenilerle Emre Aşık ve ekibinin dikkatini çekmeye çalıştı. 'Yetenek Avcısı' Emre Aşık ile Bekir Gür, Ömür Altunsöz ve Dursun Genç'ten oluşan ekibi, dikkatlerini Facebook üzerinden en çok çeken takımları kendi sahalarında maç yaparken izlemeye gitti. Bu ziyaretlerde hünerlerini gösterip öne çıkan oyuncular, Emre Aşık ve ekibi tarafından The Chance Türkiye finaline davet edildi.

Nike tarafından Global finallerden seçilecek olan en iyi 16 futbolcu, ödül olarak, 4 hafta sürecek turlarında Manchester United, Juventus ve Amerikan Ulusal Gençlik Takımı'nın da aralarında bulunduğu dünya futbolundaki en ünlü akademi takımlarından bazılarıyla yüz yüze gelecekleri bir antrenman turunu deneyimleyecek.


GH(UD/FG) FOTOĞRAF