Hollanda'nın güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Biz kampta çok iyi hazırlandık ve rakibimizi çok iyi analiz ettik. Yarın ki maçın çok heyecanlı geçeceğine inanıyorum. Maçı alacağımıza inancım tamdır" diye konuştu.

Milli futbolcu Emre Belözoğlu da öncelikle şehit haberlerinin bütün takımı çok üzdüğünü, şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. Yarınki maça çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Emre, "Son dönemde zor günler yaşayan ülkemize yarın bir galibiyet hediye etmek istiyoruz" dedi.

Hollanda futbolu ve teknik direktörüne saygı duyduklarını belirten Emre, "Yalnız bizde de çok iyi oyuncular var, topu kaptırmaz, kendi oyunumuzu oynarsak yarın heyecanlı geçecek bir maçta galip geleceğimize takım olarak inanıyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarından gelen bir soru üzerine milli takım teknik direktörlerinin yabancı ya da Türk kökenli olup olmamalarının takımın performansını nasıl etkiledilediğini cevaplayan milli futbolcu şunları söyledi: "Ben şahsen milli takım direktörünün Türk kökenli olmasını tercih ederim. Çünkü biz daha çok heyecan duyan, yürekle oynayan insanlarız. Teknik direktörün oyuncularla aynı dili konuşması ve aynı heyecanları paylaşması oyuncuların başarısını ve takımın genel başarısını olumlu yönde etkiliyor diye düşünüyorum."

 

TE (RT)