Hamburg'da iflas sonrası 7 yıldır kapalı olan Universum Boks Promotion'un yeniden açılacağının duyurulması boks tutkunlarını da heyecanlandırdı.

Cumartesi günü "Work Your Champ Gym" de saat 17'de başlayacak programda 9 boks maçının Bild Online tarafından canlı yayınlanacağını açıklayan boksör ve menajer Özen "Alman boksunu tekrar uluslararası yapmak istiyoruz" dedi.


Alman basının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Universum Box-Promotion'un menajeri İsmail Özen, akşamın ilk önemli boks karşılaşmasının Artem Hartunyan ile Hugo Alfredo Santillan arasında geçeceğini belirtti.

Kapandığı tarihe kadar aralarında Klitschko, Regina Halmich, Jürgen Bremer, Felix Sturm, Artur Grigoryan ile Juan Carlos Gomez'in de bulundukları 60'dan fazla boksöre dünya şampiyonluğu kazandırmış ünlü bir markanın yeniden canlanması boks dünyasını da heyecanlandırdı.

İsmail Özen kimdir?

Almanya'da tanınmış milyarderlerden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto'nun kızı ile 2016 yılında evlenen profesyonel boksör İsmail Özen, geçen hafta Alman basınına yapığı bir açıklamada soyadını Özen-Otto şeklinde değiştirdiğini belirtmişti. Türk vatandaşı Özen'in pasaportuna Hamburg Başkonsolosluğu'nda 6 Şubat 2019 tarihinde "terör propagandası" iddiasıyla el konulmuştu. Olay sonrası Alman vatandaşlığına başvuran Özen, eşi Canina gibi soyadını Özen-Otto şeklinde değiştirdiğini ve bunun 'hem pratik hem de daha güzel olduğunu' ifade etmişti.