380 maçta şike yapılmış

Avrupa Polis Ofisi şike şüphesiyle soruşturulan maçlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada içlerinde İngiltere'de oynanmış bir Şampiyonlar Ligi maçının da dahil olduğu birçok karşılaşmada şike yapıldığına inandıkları belirtildi.
Europol, dünya üstündeki 380 maçın şike şüphesi kapsamında inceleme altına alındığını açıkladı. Şüpheler içinde 415 futbolcu da yer alıyor.
Avrupa Polis Ofisi (Europol) yaptığı detaylı açıklamada İngiltere'de oynanmış bir Şampiyonlar Ligi maçının da dahil olduğu birçok karşılaşmada şüphe gördüklerini söyledi. İngiltere'deki Şampiyonlar Ligi maçının adını açıklamazken, olayın arkasında Singapur merkezli bir organize suç örgütünün olduğu dile getirildi.
Türkiye de var...
Avrupa futbolunun gündemine bomba gibi düşen iddiaların içinde Türkiye bölümü de var. Sky Sports'un iddiasına göre şüphe duyulan 380 maçın çoğu Türkiye, Almanya ve İsviçre liglerinde oynandı. Bunun yanında Afrika, Asya, Güney ve Orta Amerika'da da şüpheli maçların oynandığı açıklandı.  

Futbolculara ve hakemlere rüşvet verilmiş!
Europol, üç dört yıldır yaptıkları araştırmada şüphelilerin sekiz milyon avroya yakın bir para almış olabileceklerini de ifade etti. Yetkililer, bu haksız kazanç içinden yaklaşık iki milyon avronun da futbolcu ve hakemlere rüşvet olarak dağıtılmış olabileceğini söylediler. 
Europol direktörü Rob Wainwright, bu olayın 15 farklı ülkede olmuş olabileceğini de sözlerine ekledi. Wainwright, Dünya Kupası eleme maçlarının da şüpha altında olabileceğini dile getirdi.
İşte madde madde şüpheli maçlar:
- İngiltere'de üç-dört yıl önce oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçı
- Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'ndaki birkaç maç
- Yalnız Almanya merkezli maçlarda tam 16 milyon avroluk gelir elde edildi
Yetkililer, bu durumun aynı zamanda buzdağının sadece ucu olmasından korkuyorlar. Konu ile ilgili de araştırmalar devam ediyor.
 
50 gözaltı var! 
AB Polis Teşkilatı'nın futbolda şikeyle ilgili araştırmasıyla bağlantılı şimdiye kadar 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 
Şike şüphesiyle soruşturulan maçlarla ilgili detayları Lahey'de düzenlenen basın toplantısında açıklayan Europol Müdürü Rob Wainwright, geçmişte oynanan 400'e yakın maçın şike şüphesiyle araştırıldığını ve 50 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 
Araştırmalar devam ettiği için şüphelenilen maçlarla ilgili detay vermeyen Wainwright, Singapur merkezli bir suç örgütünün şikede önemli rol oynadığını söyledi.