Merakla beklenen olimpiyat ateşini 7 genç yetenekli sporcu beraber yaktı. Meşalenin tasarımı 205 ülkeyi temsil etti ve organizasyon 27 milyon Sterlin'e mal oldu. Tek olimpiyat ateşinde 205 meşale bir araya geldi.

Çanların çalınmasıyla başlayan açılışı tüm dünyada yaklaşık 1 milyar kişi canlı izledi. Çanı, Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan ve bu turda ilk kez şampiyon olan İngiliz unvanını alan Bradley Wiggins çaldı. Gösterilerde İngilizlerin köy hayatından sanayi devrimine geçişi sahnelendi. Yeşil çimenlik olan yerlerin bir anda fabrika bacalarına dönüşmesi gösterildi. İzleyiciler yapılan 3 boyutlu gösterilileri beğeniyle izledi.

8 dalda Oscar kazanan "Slumdog Milyoner" filminin yönetmeni Danny Boyle görkemli açılış gösterisinin mimarıydı. Olimpiyat stadının içine resmen küçük bir köy kuruldu.

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlemesinin beklendiği açılış töreninde 10 bin gönüllü görev yapıyor. 27 milyon sterlin harcanarak hazırlanan törende, efsanevi müzik grubu Beatles'ın üyesi Paul McCartney'nin de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar sahne alıyor.