"VARLIĞIMIZI HİSSETTİRECEĞİZ"

Mustafa Akçay, pazar akşamı sahalarında oynadıkları Kartalspor müsabakasına uzun süredir sahasında kaybetmemiş bir takım olarak çıktıklarını ifade ederken şunları söyledi:

"Sahamızda kaybetmek çok üzücü bir durum. Ancak futbolda yenilmek de var. Çok avantajlı bir haftayı lehimize çevirebilirdik. İkinci sıraya yükselme şansımız vardı. Stratejilerimiz mi, oyuncularımızın potansiyelleri mi, yoksa rakibin iyi hazırlanmış olması mı bu zemini hazırladı, bilemiyorum. Ama müsabakanın genel hatlarına baktığımızda beraberlik gözüken bir maç olduğu söylenebilir. Oyuncu arkadaşlarımın mücadelesi yönünden bir problemimiz olduğunu düşünmüyorum. İyi mücadele ettik ancak üretken olamadık. Bu hafta kazanamadık ancak önümüzdeki hafta kazanarak en azından ligde varlığımızı yeniden hissettirmek zorundayız. İnşallah başarırız."

KULÜBÜN SATILACAĞI DEDİKODUSU

Mustafa Akçay, basın mensuplarnın 1461 Trabzon’un satılacağı yönündeki dedikoduların takımın performansını etkileyip etkilemediğiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Etkiler tabi, ama o bizim derdimiz değil, yöneticinin derdi.yönündeki söylentilerin takımın performansını etkileyip etkilemediğiyle ilgili olarak da  Futbolcunun ve teknik adamın öyle bir derdi yok ki. Bunu bahane eden bir futbolcu da teknik adam da mesleki açıdan etik olmayan bir davranış gösterir. Biz işimizi yapacağız. Rakiplerimizi yenmeye çalışacağız. Herkes kendi dertleriyle ilgilenecek. Kulübün derdi, yöneticilerin işi. Yönetici satacakmış, satmayacakmış, verecekmiş, vermeyecekmiş, bizi çok da ilgilendirmiyor. Çok gündeme getirilmesi, speküle edilmesi yanlış."

"1461 ÜZERİNDEN HESAPLAŞMA YAPILIYOR"

1461 Trabzon üzerinden bir hesaplaşma yapıldığını da öne süren Mustafa Akçay, "Bir yönetici birine bir şey söylemek istiyorsa çıksın, hedef olarak gösterip konuşsun. Futbolumuzun, 1461 Trabzon'un, benim, futbolcuların daha başka sorunları var. Bizim dışımızda gelişen şeyler var. Ama biz işimizi yapacağız, ilgilenmeyeceğiz" diye konuştu.

"HAKEMLE İLGİLİ KONUŞMAYACAĞIM"

Mustafa Akçay, taraftarlarının Kartalspor maçının hakemi Koray Gençerler’e tepki göstermesiyle ilgili olarak da, "Bu mesleğe başlarken etik olarak kendime, (Hakemlerle ilgili asla konuşmayacağım) diye söz vermiştim. Amatör ve minik takımdayken de böyleydim, bugün de. Hakemler hakkında asla konuşmayacağım" dedi.

YUSUF:"TARAFTAR BİZİ DESTEKLEMELİ"

1461 Trabzon’un genç futbolcusu Yusuf, sahalarında yenilmelerinin kendileri için çok üzücü olduğunu anlatırken şunları söyledi:

"Aylardır kendi sahamızda çok iyi mücadele ediyor, rakiplerimizi yeniyorduk. Kartalspor karşısına da 3 puan parolasıyla çıkmıştık ama en kötü 1 puan alabilirdik. Net pozisyonlar yakaladık, bunları değerlendiremedik. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Gençlere şans verildiğinde neler yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımıza da seslenmek istiyorum, bize biraz daha destek versinler. Deplasmana gittiğimizde orada hakemlerin rakip seyirci tarafından biraz daha baskı altına alındığını görüyoruz. Biz seyircimizi biraz daha desteğe çağırıyoruz."

KALECİ FATİH:"MAÇTA ZAMAN GEÇİRDİLER"

1461 Trabzon’un kalecisi Fatih ise Kartalsporlu futbolcuların maçta sık sık yere düşerek zaman geçirdiğini vurgularken şöyle konuştu:

"Bu yüzden futboldan zevk almıyorum. Futbolcu yere düşebilir, hakem düdük çalıp oyunu durdurabilir. Ama her seferinde bu olmaz. Seyirci ne düşünüyor, bilmiyorum ama ben keyif almıyorum. Çoğu şeyi artık aşmamız lazım. Radikal kararlar almak lazım, futbola yön vermek lazım. Yoksa bu durum sadece hakemlerle alakalı bir şey değil. Biraz daha futbol oynanmasını istiyorum. Bu can alıcı nokta oldu.''


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF