Ülke genelindeki 14 kulübün katılımı ile kurulan ve merkezi Adana'da bulunan Basketbol Kulüpler Birliği Derneği'nin kurucu başkanı Abdullah Kutlu, bayan kulüplerin ağırlıkta olduğu 14 kulüp ile yola çıktıklarını belirterek "İlerleyen süreçte tüm liglerde yer alan kulüplerimizi çatımız altında toplayacağız" dedi. Kutlu şöyle konuştu:

"Derneğimizin amacı, basketbol kulüplerini bir çatı altında toplayarak gerek ulusal bazda, gerekse uluslararası bazda Türk basketbolunun dolayısıyla Türk sporunun gelişimine ve mevcut seviyesini arttırmaya katkıda bulunmaktır.

Türk basketbolunun ilerlemesi için derneğimiz, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun en büyük destekçisi ve yardımcısı olacaktır. Her ne kadar bölgemizde kadın basketbol kulüplerinin 1. liglerde 5 takımla temsil ediliyor olması nedeniyle, bölgemizin kadın basketbolu merkezi haline gelmiş olmasından dolayı, kuruluş aşamasında üyelerimiz kadın basketbol kulüplerinden oluşuyor ise de derneğimiz ulusal bir dernek olup kadın-erkek ayrımı yapmadan basketbola katkı sağlayacaktır. İlerleyen dönemde bütün basketbol kulüplerinin derneğimiz çatısı altında yer alacağını ummaktayız.

Türk Basketbolu'na katkı sağlamak derken, hedefimiz öncelikle sporcu yetiştirmektir.

Pekin Olimpiyatları sonrası Başbakanımız, ABD'li bir sporcunun tek başına 8 altın madalya almasından sonra "Bir kişi 8 altın madalya alabiliyor. Bizim ülkece bir altın madalyamız yok" sözünden hareketle, uluslararası bazda başarılı sporcu yetiştirmek yukarıda da ifade ettiğimiz gibi derneğimizin en büyük amacıdır.

Kuruluş amacımızı gerçekleştirmek için Türkiye Basketbol Federasyonu başta olmak üzere, her türlü karar mekanizmasını, üye kulüplerimizi temsilen görüş ve düşüncelerimizi ifade ederek, kulüplerin ve sporcularımızın yararına tavır sergilemek kararlılığında olduğumuzu ayrıca ifade ederiz.

Bugün burada çakılan kıvılcımın, ülkemiz basketbolunun geleceğine ışık tutacağına inancımız tamdır. Derneğimiz isminden de anlaşılacağı üzere, bir kulüpler birliğidir. Bu birliğin oluşturacağı güç, Türk sporuna önemli katkılar sağlayacaktır.

Derneğimiz ülkemize hayırlı uğurlu olsun."