İKİLİ MÜCADELEDE TOP ELE ÇARPTI

Karadeniz Güvenspor ile Demirtaşspor, İnegöl'ün Yeni Sanayi Sahası'nda karşı karşıya geldi. Süper Amatör Küme karşılaşmasının 65'inci dakikasında savunma oyuncusu Egemen Fazlıoğlu, ceza sahası içinde forvette oynayan Okan Yalçın ile ikili mücadeleye girdi. Bu sırada topun ele çarpması üzerine hakem Ali Saygın Ögel, penaltı noktasını gösterdi. Hakem, Demirtaşsporlular'ın tüm itirazlara rağmen kararından vazgeçmedi.

"TOP ELİME ÇAPTI"

Bu arada Karadeniz Güvensporlu Okan, hakemin yanına giderek ısrarlı biçimde, "Top, benim elime çarptı. Penaltı değil" dedi. Hakem Ali Saygın Ögel, bunun üzerine penaltı kararını iptal etti, kendisini uyaran Okan'ı tebrik etti. Genç futbolcu, maçtan sonra teknik heyet, arkadaşları ve rakip takım oyuncuları tarafından da anlamlı davranışı için kutlandı. Daha sonra devam eden maç, penaltıdan kurtulan Demirtaşspor'un attığı golle 1-0 sona erdi.

"HAKEM ALEYHİMİZE DÜDÜK ÇALDI ZANNETTİM"

Antrenörü Kadir Kahraman ile birlikte açıklama yapan Okan, "Pozisyon öncesinde ceza sahasında topla buluştum. Rakibin müdahalesi ile top kendi elime çarptı. Ben hakemin düdüğünü duyduğumda hakemin bizim aleyhimize karar verdiğini düşündüm. Daha sonra hakemin kararını gördükten sonra yanına giderek pozisyonun penaltı olmadığını söyledim" dedi. "Yapmam gerekeni yaptım" diyerek konuşmasını sürdüren Okan, şunları söyledi:

"SADECE MAÇI KAZANMIŞ OLACAKTIK"

"Çünkü aynı şey bizim de başımıza gelebilirdi. Sonuçta herkes bir emek veriyor. Yaz kış demeden çalışılıyor. Aynı şey olsa, yine aynısını yapardım. Ben yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Her şey sahada kalsa da bunun bir ahlaki tarafı var. Ben ahlaki tarafımın daha ağır bastığını düşündüğüm için doğru olanı söyledim. Hocamız da bize her zaman ilk önce rakibe saygı gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Biz o penaltıyı atıp öne geçseydik, sadece o maçı kazanmış olacaktık."

"KAYBEDİLEN MAÇ OLSUN"

Okan’ın antrenörü Kadir Kahraman ise, "Maç içerisinde hakeme niye penaltıyı iptal ettin diye tepki gösterdik. Hakem de, (Sporcunuz kendi eline çarptığını söyledi) deyince, ben de sporcum doğrusunu yapmış, dedim. Kaybedilen maç olsun, ama kazanılan alın teri olsun, fair play olsun" dedi.


SA(EK/AÖ) FOTOĞRAF