Toplantıya konuşmacı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Sporvizyon Danışmanlık temsilcisi Murat Şamil Şen ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, geçen yıl Aralık ayında TSYD'nin Antalya'da yaptığı seminerde Esat Yılmaer ve Murat Şamil Şen ile yaptıkları görüşmelerin ardından bir proje üretildiğine dikkat çekerek, "Antalya'yı nasıl spor kenti yapabiliriz diye düşündük. Bunun için de bir proje ürettik. Turizm ve tarım kenti olan Antalya'nın sporda da başkent olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

TSYD Genel Başkanı Yılmaer bu birlikteğin uzun süreli ve başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Murat Şamil Şen ise sporun içerisinde bulunan her kesimin profesyonelleşmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Antalya'da sporun raconunu kesebilecek güç vardır. Bu nedenle de Antalya'dayız. Projenin katılım desteğine ihtiyacı var" diye konuştu.

Bülent Yıldırım ise sporda sürdürülebilir başarının olabilmesi için ekonomi ile birlikte yetişmiş profesyonel yönetici ve idarecilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yıldırım, Medical Park Antalyaspor'un kurumsallaşma yönünde önemli hamleler yaptığına dikkat çekti. 'Spor Şehri Antalya' projesinin 2+2 yıllık iki ana etapta hayata geçirilmesi planlanıyor.