Alanya'da garson olarak çalışan Şahin Bayar, atletik vücudu ve düzgün fiziği sayesinde kısa süre sonra modellik yapmaya başladı. Sürekli spor yapan Şahin Bayar, daha sonra aldığı teklifle bodyguard oldu. 7 yaşında atletizmle başladığı spor yaşamını kickboks yaparak sürdüren Şahin Bayar, 1997 yılında Almanya'ya yerleşti. Münih'te 'Unisport Braunschweig 'adlı kickboks okulunda antrenörlük yapmaya başlayan Şahin Bayar, 2001 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Dünya Kickboks Şampiyonası'na Türkiye adına katılmak için başvurdu. O tarihte 30 yaşında olan Bayar'a, masrafların kendisi tarafından karşılanması halinde takıma alınabileceği söylendi. Maddi durumu iyi olmayan Bayar, masraflarını karşılayamadığı için milli takıma alınmadı.

Bunun üzerine Almanya Kickboks Federasyonu'na başvuran Bayar'ın isteği kabul edildi. Almanya adına 'yarı ağır sıklet' kategorisinde yarışan Bayar, dünya şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Ardından 2003 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Kickboks Şampiyonası'nda yine Alman Milli Takımı adına yarışan 'Kara Şahin', Avrupa Şampiyonu oldu.

ÜNLÜLERİN KORUMALIĞINI YAPTI

2008 yılında aktif spor yaşamına son veren Bayar, Münih'te 'Black Guard' adlı özel güvenlik şirketini kurdu ve birçok ünlü sporcu, politikacı, film yıldızı, sanatçı ve işadamının yakın korumalığını yaptı. Şahin Bayar, Almanya eski Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Alman Milli Futbol Takımı ve Bayern Münih'in eski file bekçisi Oliver Kahn, İtalyan futbolcu Luca Toni, Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, Türk sanatçılar İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Mahsun Kırmızıgül, Brad Pitt, Tom Cruise, BMW Grup Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer ile 'Gladyatör' ve 'Conan' filmlerinde oynayan Ralf Möller gibi çok sayıda ünlüyü korudu.

GURBETÇİLERİ EĞİTİYOR

Şahin Bayar, son yıllarda ise kendisine ait spor okulunda Almanya'da yaşayan Türk gençlerine kickboks öğretiyor. Garson, bodyguard ve model olarak yıllarca çalıştığı Alanya'ya 9 yıl aradan sonra tekrar gelen Şahin Bayar, 7 çocuklu bir ailenin en büyük oğlu olarak Alanya'da geçmişte zor şartlar altında yaşadığını ve spor yaptığını belirtti. Türk Milli Takımı'na katılmayı çok istediğini anlatan Bayar, "Ancak milli takım kamplarına kendi imkanlarımla katılmam istendi. Maddi imkanlarım yeterli olmadığı için Almanya adına müsabakalara katıldım" dedi.

ALTIN KEMER SAHİBİ

2003 yılında elde ettiği Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından 2007 yılına kadar 4 kez unvan maçına çıkarak altın kemer sahibi olan Şahin Bayar, "Geçmişte bana imkan sağlansaydı ülkeme birçok madalya kazandırabilirdim. Yapılan hatalar ve ilgisizlik nedeniyle Almanya adına yarıştım ve madalyalar da oraya gitti. Bugün Türkiye Kickboks Federasyonu Almanya'daki Türk gençlerine sahip çıkıyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçi gençler Türkiye'ye madalya kazandırıyor. Yurtdışındaki sporcular mutlaka milli takıma kazandırılmalı" dedi.