Sinan Onuş / Ankara



Basın toplantısı düzenleyen Mansur Yavaş, veri girişi yapmaya devam ettiklerini, YSK'nin de veri işlemeyi bitirmediğini belirterek, ''Kesin sonuçları bu akşam ya da yarın alacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Yavaş, kesin bir rakam veremeyeceklerini, ama oy farkının yüksek olduğunu söyledi.AKP adayı Melih Gökçek ise, rakibi ve CHP yöneticilerini halkı sokağa dökmek için provokasyon yapmakla suçladı ve çıkacak olaylardan CHP'nin sorumlu olacağını öne sürdü.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, yanlışlık varsa düzeltilerek duyurulacağını söyledi ve ''Kimse tedirgin olmasın'' dedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Ankara'da seçim gecesi yaşanan elektrik kesintileri konusunda 'trafoya girdiğini söylediği bir kediyi' suçlaması ise sosyal meydada günün konusu.

Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçları açıklandı, ancak özelikle başkent Ankara’da gerginlik sürüyor. Dikkatler de Ankara'daki seçim yarışına odaklanmış durumda. CHP, oy sayımında usülsüzlük yapıldığı gerekçesiyle il ve ilçe seçim kurullarına itirazda bulundu.

YSK'nin önünde protestoya müdahale


Yaklaşık bin kişilik grup öğle saatlerinde YSK'nin önünde toplanmaya başladı. 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atan grupta bulunanların sayısının artmasının ardından bölgeye iki TOMA geldi. Kısa bir süre sonra da TOMA'lardan kalabalığa su sıkıldı. Dağılanlar bir süre sonra toplanırken, polis tazyikli su sıkmaya devam etti.

YSK önündekİ CHP milletvekillerinden Levent Gök, kalabalığa YSK'nin şu anda yapabileceği bir şey olmadığını belirterek, ''Herkes ilçe seçim kurullarında gücünü kullansın.
Burada oy da yok pusula da yok. Bana güveniyorsanız lütfen dediklerimi yapın'' dedi. CHP'lilerin Yenimahalle'deki seçim kurulunun önünde bekleyişleri de sürüyor.
CHP milletvekillerinden Süheyl Batum, başvurdukları Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun itirazları görüşmeye başladığını, itirazlarının tamamını ıslak imzalı sandık tutanaklarını esas alarak yaptıklarını söyledi.

CHP'den bazı yöneticiler ve milletvekillerinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde bekliyor. Merkezin önünde CHP'lilerin, arka tarafında ise AKP'lilerin bekledikleri belirtiliyor. Keçiören'de de 20'den fazla sandıkta itiraz olduğu haberleri geliyor.