Hava-İş, THY’deki direnişin 50’nci gününde AKP İstanbul il binasına yürüdü. Yürüyüşe Türk-İş Sendikal Güçbirliği Platformu’nun yanı sıra Türk-İş’e bağlı Yol-İş ve Türk Metal’den temsilciler ile Enerji-Sen ve DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş temsilcileri de katıldı. Çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin de destek verdiği yürüyüş, Haliç Kongre Merkezi önünde başladı.

Duble yolun tek şeridini trafiğe kapatarak yürüyen işçiler sık sık “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı. İşçilerin direniş sürecinde ürettikleri şarkılar ve marşlar da yürüyüşe renk kattı.

AKP il binası önüne gelindiğinde direnişteki işçilerden Efem Çaycı, basın açıklamasını okudu. Çaycı, yasal haklarını kullandığı için, grev yasağına “Hayır!” dediği için 305 işçinin THY tarafından işten çıkarıldığını hatırlattı. Çaycı, 305 kişinin işten çıkarılmasıyla uçuş güvenliğinin de ihlal edildiğini söyledi ve işten çıkarılan işçilerin en kısa sürede işlerine geri alınmasını talep etti. THY’de bozulan iş barışının işçilerin işe alınması ve toplu iş sözleşmesi imzalanmasıyla mümkün olacağını belirten Çaycı, konuşmasını “Yaşasın THY işçilerinin direnişi ve yaşasın grev hakkımız” diyerek sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından Hava-İş Genel Başkanı Atilay ayçin bir konuşma yaptı. Ayçin, AKP’nin kadrolaşma politikalarıyla THY’nin kirlendiğini belirtti ve işten çıkarılan THY işçilerinin mücadelesinin Türkiye’deki tüm işçilerin mücadelesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ayçin’in konuşmaları emekçiler tarafından sık sık alkışlandı. Ayçin’in konuyasının ardından emekçiler sloganlar atarak eylemlerini sonlandırdı. sendika.org