Almanya'nın Ulm şehrinde Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi  (SYKP ) ve Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF­) ''Soykırım Kurbanı Ermeni Gazeteciler ve Soykırımla Yüzleşme ''konulu etkinlik düzenledi.

Soykırımın 100. yıl etkinliği İmran Gürtaş'ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Bugüne kadar soykırımla ilgili yapılan etkinlikleri anlatan Gürtaş, katılımcıları ve konukları selamladı. Ermeni Soykırımı kurbanları ve Eylül 2014 de ani bir rahatsızlık sonucu yaşamını kaybeden, etkinliğe davetli konuşmacı Mustafa Kahya şahsında özgürlük,eşitlik ve demokrasi adına ölümsüzleşenlerin anısına saygı duruşu yapıldı.

 


Sinevizyon gösterisi ile devam eden programda Kahya'nın yoldaşları onun devrimci yaşamını ve mücadeleye kattığı emeklerini anlattılar.  İkinci bölümde gazeteci Necati Abay söz aldı.

 

Soykırım'da, 32 Ermeni Gazeteci ve Yazar Öldürüldü !


 


Soykırımın Anadolu topraklarını Türkleştirmek ve Müslümanlaştırmak amacıyla Osmanlı imparatorluğunda Jön Türk hükümeti (İttihat ve Terakkiciler ) tarafından 1915 yılında yapıldığını söyleyen, Abay 1,5 milyon Ermenin bu soykırımda katledilğini verili belgelerle açıkladı. Türkiye'de  katledilen Gazeteci ve Yazarlar hakkın bir araştırmaya girdiğinde Hırant Dink dışında, 1915 soykırımında öldürülen gazeteci ve yazarların TGC ve ÇGD açıklamlarında yer almadığını söyleyen Abay, yaptığı araştırmalar sonucu Soykırım'da,  32 Ermeni Gazeteci, Yazar isimlerini tek, tek açıkladı. Errmeni soykırımınının dört aşamada tamamlandığını belirterek, her bir aşamayayla ilgili bilgiler verdi, soykırım savunucusu AKP faşizminden hesap sorulması çağrısı yaptı. Konuşmasını Soykırım Kurbanı Ermeni aydın Siamanto'nun Dua adlı şiir'ini okuyarak bitirdi.

 

Soykırımla Yüzleşme ve Adalet Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerin omuzlarındadır

 

Katılımcıların anılarını anlattığı, "100. yılında katliamla yüzleşmenin neresindeyiz, devlet ve uluslararası emperyalistlerin soykırımın suçları ve soykırımı tanımama politikaları, katliama sessiz kalan ve bununla yüzleşmeyen Anadolu'da halk gerçekliği" ve benzeri konular hakkında konuşan ve soru soran katılımcıların, sorularını yanıtlayan Gazeteci Abay, "soykırımla Yüzleşme ve hesap sorma Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerin , ilerici, devrimci, sosyalist güçlerin omuzlarındadır" dedi.