Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türk Hava Yolları çalışanı iki pilotun sabah saatlerinde silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını açıkladı.


Beyrut havalimanından otele gitmekte olan THY servis aracını durduran silahlı kişilerin bir pilot ve yardımcı pilotu kaçırdıklarını belirten Bakan Şerbil, araçtaki diğer yolcuların ise hedef alınmadığını kaydetti. Bakan, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü vurguladı.


Silahlı 4 kişi tarafından kaçırılan pilotun Murat Akpınar, yardımcı pilotun ise Murat Ağca olduğu kaydedildi.


Fransız haber ajansı AFP, Türk pilotların kaçırılması olayının, Suriye'de geçen yıl mayıs ayından bu yana rehin tutulan Şii Lübnanlılar ile bağlantılı olduğunun tahmin edildiğini bildirdi. Rehin Lübnanlıların aileleri, yakınlarının serbest bırakılması için Ankara'nın Suriye'deki silahlı muhalif gruplar üzerinde etkisini kullanmasını istiyordu.


Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, kaçırılan iki THY pilotuyla ilgili her türlü girişimde bulunduklarını ancak şu ana kadar kaçıranlarla ilgili ellerinde bilgi olmadığını söyledi.


Lübnan'da geçen yıl Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ve tır şöförü Abdulbasit Aslan silahlı gruplar tarafından kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmışlardı.
DW/AFP/AA, AŞ/AG