Rengin Arslan

İstanbul




"Süreçten kast edilen barışsa, huzuru sağlamaksa bunun aksini söyleyen yok. Kim barış olmasın diyebilir?" görüşünü dile getiren CHP Genel Başkanı barıştan kastedilenin ne olduğunu bilmediklerini söyledi ve "Bilmeden neye destek vereceğiz?" dedi.

Kılıçdaroğlu, süreçle ilgili ne tür bilgilere ulaşmak istedikleri sorulduğunda da, ilk olarak sürecin hukuki bir zeminde ilerlemesi gerektiğini, 'Bu kadar kritik ve arka planı karmaşık bir sorunun toplumsal uzlaşmayla çözülebileceğini ve şeffaf ilerlemesi gerektiğini' vurguladı.

'Güvensizlik üzerine kurulu'

Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar sayın başbakanın bütün görüşmeleri reddetmesi güvensizlik yarattı. Güvensizlik üzerine kurulu bir süreç bu" dedi.

Akil insanlar oluşumunun uluslararası hukukun dışında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu "Bu kişilerin otoriteden bağımsız insanlar olması gerekirken tam tersi olmuştur. 'Neden görev yapıyorlar?' demiyoruz. Ona da itirazımız yok. Biz hiçbir zaman sorunun önünde bir engel olmak istemiyoruz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP'ye son dönemde yapılan sürece destek verme çağrıları konusunda da, " Başarısızlığın faturası CHP'ye kesilmek isteniyor, Eğer sorunu tek başına çözüyorsa CHP'ye niye ihtiyaç var?" dedi.