Süheyla Kaplan- Almanya 


Yapılan açıklamada, Hamburg ve Schleswig Holstein eyaletlerinden 17-20 yaş grupları arasındaki gençlerin Esad karşıtı muhaliflere gerek mali destek gerekse Esad rejimine karşı savaşmak üzere Suriye’ye gittikleri ifade edildi.

 

Edinilen bilgiye göre Suriye’ye savaşa katılanlarının 3’ünün Türkiye kökenli olduğu ve birinin de çatışmada hayatını kaybettiği kaydedildi.

 

Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yapılan açıklamada ayrıca, Suriye’ye savaşmak üzere ve El Nusra’ya destek vermek amacıyla bölgeye giden gençlerin bir kısmının Almanya’ya döndüklerini ve bunların hala tehlike potansiyeli oluşturduklarını açıkladı.

  

Hukukçu Erdem: ‘’Son Zamanlarda Almanya’da Cemaat ve Cami Çevreleri Suriye’ye Gençleri Savaşa Götürüyor’

 

Bu arada Hamburg’da hukukçu Mahmut Erdem, son günlerde cami ve cemaat çevresinin ergenlik çağındaki gençleri Suriye’ye savaşa katılma konusunda onları teşvik ettiklerini ifade ederek aileleri bu konuda uyardı.

 

Erdem, ‘’Haziran ayında bazı Türk ailelerin çocuklarını kurtarmak için ilgili resmi dairelere başvurduklarını  biliyorum. Ergenlik çağındaki çocuklar kandırılıyor. Bu konuda Türk ve Alman ihtibarat birimleri daha duyarlı olmalı. Bu konuda ailelere de büyük görev düşüyor. Aileler bu konuda uyarılmalı. Bu gençler geldikten sonra da Almanya için tehlike oluşturmaktadırlar’ dedi.