Süheylan Kaplan



Wilhelmsburg Bürgerhaus'da gerçekleştirilen genel kurulda Federal Meclis seçimlerinde liste başı olan 32 yaşındaki üniversite ögrencisi Sebastian Seeger Başkan olarak seçildi. Seeger, 1 yıllık görevi süresince, 2014 te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Korsanların tüm ilçelerde belediye meclislerine girmelerini ve vatandaşlar ve inisiyatifleriyle birlikte daha iyi çalışmayı hedeflediklerini belirtti. 

Genel Kurulda yapılan seçimlerde, Başkan yardımcılığına 27 yaşındaki Projemenejeri Katja Falkenbach seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerinede Raul Truckenbrodt (24), Philipp Michels (32), Sebastian Adrian (39) ve Erik Schmitt (37) seçildiler. Daha önceki yönetimde muhabesebe görevi yürüten Thembi Gräntzdörffer (29) bu göreve tekrar seçildi.

Partinin gençlik örgütü 'Genç Korsanlar'  örgütlenme temsilciliğinde 16 yaşındaki Momme Dähne seçildi.Dähne Kendilerini Hamburg'da modern bir eğitim sistemi için mücadele edeceklerini belitti

Genel kurulda kabul edeilen bazı tüzük değişikliklerin ve Hamburg Eyalet Programına eklenen  konuların yanı sıra,  SPD'den oluşan Hamburg Hükümetinin son günlerde, Polisin  Afrikalı mültecilere karşı giriştiği ırkçı kontrol ve gözaltıların derhal durdurmasını, oturum ve çalışma müsadesi verilmesini, insanca bir yaşam için uygun koşulların verilemsi talep edildi.

Korsanlar Hamburg-mitte ilçe yönetim kurulu üyesi Mustafa Akpolat konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Afrika'nın değişik ülkelerden, Libya'da çalışırken, NATO'nun ülkeyi bombalaması sonrasında teknelerle Akdeniz'de bulunan İtalya'nın Lampedusa adasına geçmeyi başaran mültecilere, İtalya makamları tarafından Schengen ülkeleri içinde seyahat edecekleri bir belge ve 500'er Euro vererek Avrupa'nın değişik ülke ve şehirlerine dağılmak zorunda bırakıldılar.


Afrika'lı mültecilerden  oluşan yaklaşık 300 kişi aylardır Almanya'nın en zengin  eyaletlerinden olan Hamburg'un sokaklarda, Kiliselerde, yaşam mücadelesi vermekteler. Akdeniz'de boğulmadan Avrupa'ya kadar gelebilen mültecilere karşı sosyaldemokrat parti SPD Hamburg Hükümeti mültecilerin sorunlarına çözüm bulmak bir yana, ırkçı bir yöntemle günlerdir Hamburg Şehir merkezinde  buldukları tüm siyahi ve Afrikalı olduklarını düşündükleri insanlara karşı kımlik kontrolleri ve gözaltılar gerçekleştirmektedir. Büyük ihtimalle Hamburg içişleri Senatörü, Çarşama gününden sonra Mültecileri sınırdışı etmeyi planlamaktadır. Bu Irkçı uygulamaya derhal son verilmelidir ''dedi.

Hamburg halkının sempatisini ve desteğini alan Afrika'lı mültecilerle dayanışma eylemleri devam ederken, Korsanlar Partisi genel kurulda karar altına aldıkları bir açıklama ile SPD eyalet hükümetinin bu uygulamalarını eleştirerek, Afrikalı mültecilere uygulanan polis kontrollerinin derhal sona erdirilmesi, gözaltına alınanların serbest bırakılması, mültecilerin derhal çalışma ve oturum hakkı elde edebilmeleri, mültecilerin insan onuruna uygun  koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri talep edildi.
_______________