Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün A Haber kanalında yayınlanan canlı bir programda seçimden sonra YouTube, Facebook ve diğer internet paylaşım sitelerine yönelik kapatma da dahil sert adımlar atılabileceğinin işaretini vermişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin bu konudaki soruları üzerine "Önce bilinmesini isterim ki Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir. Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederiz. Gerilemek söz konusu olmaz. Kimse de gerilemeyi özlemez zaten Türkiye'de." diye konuştu.
Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternet yasasını biliyorsunuz. Sıkıntılı durumlar vardı. Noksanlıkları düzelttiler. Youtube gibi facebook gibi platformlar dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda suç aynıdır, takibi yapılır. Biz her zaman özgürlüğün genişletilmesiyle ilgili gurur duyuyoruz."
Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Sabah yazarları Rasim Ozan Kütahyalı, Mahmut Övür ve Mehmet Barlas ile A Haber Ankara temsilcisi Murat Akgün moderatörlüğünde biraraya geldiği programda, konu internet yasasına geldiğinde, "O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var" dedi.
Başbakan, "Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a, bilmem şuraya buraya yediremeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız" diye konuştu.

Erdoğan, "Kapatılmaları da dahil mi?" sorusunu "Dahil, çünkü yani bu insanlar veya bu kurumlar kazançları için, imkanları için her türlü ahlaksızlığı her türlü casusluğu, ajanlığı teşvik ediyor. Yani çünkü bunun sınırı yok, sınırsız bir şey bu. Böyle bir özgürlük anlayışı kabul edilemez" dedi.
Erdoğan son zamanlarda Türkiye gündeminden düşmeyen telefon dinlemeleri ile ilgili olarak ise "Tehditten kurtarmak için ilk adımı attık. Bunların devamı niteliğindeki adımları da atacağız. Şu anda dinlenme riski olmadan konuşacak durumda değilim. Güvenli hat kullanmıyorum, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. Bu dinlemeler adamı ipe götürür, çok montaj var. Adamı eşinden ayırır" diye konuştu.