Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın  22 yıl sonra 27-28 Ocak'ta Türkiye’ye yapacağı  ziyaret ekonomi ağırlıklı olacak ve siyaset konuşulacak. Paris’ten Pazar günü  yerel saatle 12.30’da  Türkiye’ye uçacak olan Holllande ve hayeti Türkiye saati ile 17’de Ankara’da olacak.


Fransız Cumhurbaşkanına, kabineden, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq ve Sanayi Bakanı Arnaud Montebourg ve Enerji Bakanı Philippe Martin ve işadamları eşlik edecek.


Hollande Pazartesi günü Anıtkabir’i ziyaret edecek.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hazırlanan resmi törene katılacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek. İstanbul ‘da Galatasaray Üniversiitesinde konuşacak.Türk Fransız işadamları ile bir araya gelecek.

Hollande Türkiye ile birlikte iş yapma olanakları olarak altyapı, ulaşım ,rüzgar enerjisi alanlarlarında bir paketle yola çıkıyor.


Hollande
’ın ziyaretinin özellikle ekonomik olarak önemli olduğu ve Fransız işverenlerle birlikte yapacağı seyahatinin büyük önem taşıdığı, yapılan gezi çerçevesinde enerji alanında bir takım anlaşmaların imzalanacağı belirtiliyor.


Ziyarette,Türkiye-Fransa ilişkilerinin  iki ülke arasındaki işbirliğinin yanı sıra Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreciyle de ilgili görüşlerin  paylaşılacağı ve bölgedeki son durum ile Suriye, Kıbrıs, Irak ve Ortadoğudaki gelişmelerin konuşulacağı bildiriliyor.


Hollande
Türkiye ziyaretinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve öldürülen gazeteci  Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile de görüşecek ve Candan Erçetin’e iki ülkenin  kültürüne katkılarından dolayı devlet nişanı verecek. Pınar Selek hakkında da görüşüleceği yönünde bilgiler geliyor .