Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 10 Mayıs'tan bu yana Türkiye'de tutuklu bulunan Fransa doğumlu çifte vatandaş Sevil Sevimli'nin sağlığı ile ilgili kaygıların büyüdüğü belirtiliyor.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, "Türkiye'de Tutuklu Lyon'lu Öğrenci İçin Dilekçe" başlığını kullandığı haberinde 20 yaşındaki Erasmus öğrencisi Sevil Sevimli'nin yakınlarının, onun sağlık durumunun kötüleşmesinden kaygılandıklarını ve Fransız hükümetinin harekete geçmesini istediklerini belirtti.

-TÜRK ÖĞRENCİ FRANSA'DA HÜKÜMETE, TÜRKİYE ALEYHİNDE 13 BİN İMZALI ŞİKAYET VERDİ-

Habere göre, Sevimli için Fransa'da kurulan destek komitesinin üyelerinden çocukluk ardadaşı Sinem Elmas, "hipotiroit ve astım hastası" olan Sevimli'nin şışmanlamasının, sağlık durumunun kötüleştiğinin işareti olarak değerlendirdi.

Bu arada, Sinem Elmas'ın, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Kadın Hakları Bakanı Najat Vallaud-Belkacem'e 13 bin imzayı taşıyan bir dilekçe sunduğuna dikkat çekilen haberde "Öğrenci örgütlerine göre, Avrupa Birliği'ne katılmak isteyen Türkiye'de 2010 yılından bu yana 700'den fazla Türk öğrencisi tutukludur" denildi. - Ankara