Haber Merkezi

Alman taz gazetesi, Erdoğan'ın Köln kentinde konuşma yaptığı Arena salonuna muhalif Alman ve Türk gazetecilerin alınmamasını eleştirerek, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği yolunda hiç bu kadar uzaklaşılmadığını yazdı.

Sol çizgideki Taz gazetesi, Yeşiller Partisi ve  SPD için ( Sosyal Demokrat Parti) Avrupa Parlamentosu milletvekiliğinde bulunmuş, günümüzde ise AKP için lobi çalışması yapan Ozan Ceyhun'un görüşlerine yer verdi. Gazetede yer alan değerlendirmeye gore, Ozan Ceyhun verdiği demeçte, Başbakan Erdoğan yönetimindeki Türkiye'nin daha modern ve sosyal demokrat olduğunu belirtti.

Ceyhun, " Erdoğan'ın portresinin Almanya'da bu şekilde olumsuz gösterilmesinden esef duyuyorum. Erdoğan Başbakan olarak ilk kez Ermeniler'e elini vermiş ve Kıbrıs sorununun çözümünü desteklemiştir. Türkiye'de artık işkence yok, halk basın özgürlüğü ve insan hakları özgürlüğü çerçevesince rahatlıkla yaşamaktadır. Askeri cuntanın bir kurbanı olarak şunu söyleyebilirim ki, Erdoğan yönetiminde Türkiye modern ve sosyal demokrat olmuştur' dedi.