‘Tükürdüğümüzü yalayamayız’


Seymour Hersh imzalı haber-analizde bilgi ve görüşlerine başvurulan eski istihbarat yetkilisi, “Amerikan yönetimi ağzını açıp bir şey söyleyemiyor. Çünkü öylesine sorumsuzca hareket etti ki… Zamanında Esad’ı suçladığımız için şimdi tükürdüğümüzü yalayıp Erdoğan’ı suçlayamayız” dedi.

SURİYE’DEKİ SARİN GAZI SALDIRISINI ERDOĞAN BİLGİSİ DAHİLİNDE TÜRKİYE YAPTIRDI

Yetkili şunları söyledi: “Meslektaşlarıma sordum, Erdoğan’ın muhaliflere desteğini durdurmanın bir yolu var mı diye… Özellikle de artık işler sarpa sarmışken… Aldığım yanıt şuydu: ‘Fena çuvalladık.’ Dedikleri şu: ‘Eğer Erdoğan değil de başka biri söz konusu olsa çıkıp bütün bildiklerimizi kamuoyuna açıklardık. Ama Türkiye özel bir vaka. NATO müttefikimiz.  Türkler zaten Batı’ya güvenmiyor. Türklerin çıkarlarına karşı aktif bir rol üstlenirsek daha da yanımızda duramazlar. Erdoğan’ın sarin gazı saldırısındaki rolüne ilişkin bildiklerimizi açıklarsak sonucu felaket olur.’”

ADANA’DAN GUTA’YA: SARİN’İN TÜRKİYE’DEN SURİYE’YE GİDİŞ ÖYKÜSÜ

Suriye kayıtlarına atıf

Tam da bu noktada Hersh, Türkiye’nin Suriye’deki olayları manipüle etme niyetinin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde ortaya çıkan ‘Suriye kayıtları’ndan da anlaşıldığını belirterek şu görüşü dile getirdi: diken.com.tr.'deki habere göre,“Obama bir politika değişikliğine gitmedikçe Türkiye Suriye’yi karıştırmayı sürdürecek gibi görünüyor.” yorumuna yer verilmiş.