Anadolu Ajansı'na göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar'daki arıtma tesisinin açılışında konuşan Erdoğan'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgiyi örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Muhalefet partileri kendi özeleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. 'İşte bu Başbakan çok gerilimci, çok sert, bu Başbakan niye böyle? Bize bunu söyleyenler önce kendileri aynaya baksınlar. Bu Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle ağızlarına gelen her şeyin, hakaretin her alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar acaba bunu millete neyle izah edecekler."

"Benim milletim bu iktidara yüzde 45,5 oy verdiyse, bunun bir nedeni var. Demek ki, Başbakanı'na sahip çıkıyor. Başbakanı'nın söylemleri onun gönlünü, dilini ifade ediyor."
"Bu paralel yapı, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta Hükümet'i yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı."

Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu, sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak hatta 'bir iç tüzük hazırladık' diyerek yasaların üzerine çıkmak sureriyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Bu aynı zamanda siyasete, idareye müdahaledir."

"Bunlar Twitter, Youtube, Facebook uluslararası şirkettir. Bunlar kar amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir. Aynı zamanda Twitter vergi kaçakçısıdır, bunların da üzerine gideceğiz. Bu şirketler de her uluslararası şirket gibi gelecek, benim ülkemin Anayasasına, yasalarına, vergi kurallarına uyacak. Ama, bunlarla ilgili verilen karara, uyduk ama saygı duymuyorum.

"Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarır"

"HSYK yasası ile ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır, YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken, siyasetin alanına müdahale iştihanın kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman söylüyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz."