Erdoğan, Dolmahçe'deki Çalışma Ofisi'nde Çarşamba günü isimleri açıklanan Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldi.  Murat Belge, Vahap Coşkun, Abdurrahman Dilipak, Lale Mansur, Celalettin Can, Ahmet Gündoğdu, Beril Dedeoğlu, Yılmaz Erdoğan, Ethem Mahçupyan ve Şemsi Bayraktar'ın da içinde olduğu çok sayıda komisyon üyesi Dolmabahçe'ye geldi. Başbakan Erdoğan da yan kapıdan Dolmabahçe'ye girdi.

ERDOĞAN: BU HEYET TEMSİLİ BİR GRUP OLARAK GÖRÜLMELİ

Toplantıda konuşan Erdoğan,  "2009 yılından itibaren milli birlik ve kardeşlik projesi adını vererek başlattığımız süreçte içinde bulunduğumuz salonda çok değerli dostlarımızla toplantılar yaptık. O toplantılardan çok istifade ettik" dedi.

"Bugün bu salonda bulunmuyor olmak, sürecin dışında kalmak anlamına gelmiyor" diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, "Bu heyet Türkiye'nin tüm akil insanlarının oluşturduğu bir heyet değildir.  Bu heyet temsili bir grup olarak görülmelidir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Listeden, listenin ve heyetin isminden de ziyade, işin magazin boyutundan ziyade, üstenmekte olduğumuz misyonun çok daha önemli olduğunu, çok daha hassas zeminde yürütülüyor olduğunu özellikle hatırlatmak durumundayım. Zarfla değil, mazrufla ilgilenilmelidir" diye ekledi.

Heyeti oluştururken çok zorlandıklarını savunan Erdoğan,  "Heyetin etkinliği ve çalışma kolaylığı açısından sayıyı sınırlı tutmak zorundaydık. 76 milyonun özeti sayılabilecek bir listeyi oluşturmaya gayret ettik" diye belirtti.

"İTTİFAK EDİLECEK KONU KANIN DURMASIDIR"

Heyetin çok farklı kesimlerden oluştuğunu ifade eden Erdoğan, "Her ne olursa olsun, burada bulunan herkes bir sorunun var olduğunu ve acilen çözülmesi gerektiğini düşünüyor. Türkiye'nin canını yakan bu olayda hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun uzak durması kabul edilemez. Hepimizin ittifak edeceği konu kanın durmasıdır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Herkesin yapması gereken elini taşın altına koymak ve akan kana 'dur' demektir" diyerek şunları ekledi: "Bu salonda bulunan insanlar sadece akil değildir; aynı zamanda cesurdur. Çözümün değil, sorunun parçası olanların eleştirisi umudumuzu zayıflatmayacak."

"Burada bulunan insanların ortak noktası, kangren olmuş bir sorunun çözüme kavuşmasını istemeleridir" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Can kaybına, kan kaybına yol açan bir meselenin sona erdirilmesini dert edinmeleridir. Bu heyetin içinde ya da dışında söyleyecek sözü, önerisi, eleştirisi olan varsa dikkatle dinleriz, dinliyoruz ve hiç bir komplekse kapılmadan dinlemeye devam edeceğiz."

Yedi coğrafi bölge için gruplandırma yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Bu yapıda yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol, gerek bugünkü istişaremizde gerekse sonraki toplantılarda çok daha net olarak ortaya konacaktır. Halis niyetlerle toplumu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek zorundayız" dedi.

Toplantı devam ediyor...