CEMEVLERİ İBADETHANEMİZDİR

Alevilerin kıyımlarla tükenmedigini gören AKP, şimdi devletin tüm imkanlarını kullanarak Diyanet ve Yargıtay ile beraber Aleviliği asimile etme çabası peşinde.  Sürekli olarak Alevilere camiyi adres olarak gösteriyorlar. Bin defa, yüz bin defa söyledik, ama yine söylüyoruz; derneklerimizin, federasyonlarımızın da basın açıklamalarında yer aldığı gibi: Cem ibadetimiz ve Cemevleri de ibadethanemizdir.

ALEVİ İMAMLARI YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR
Bugün AKP’li milletvekili İdris Bal’ı dinlerken şaşa kaldık; İmam Hatip ve İlahiyat fakültelerinin müfredatının değiştirilmesiyle beraber Alevi imamlarının yetiştirile-bileceğini ve Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki camilere Alevi yorumuna göre ibadet yaptıracak din adamları gönderilebileceğini söyledi. Gelecek günlerde yapılmak istenenin ayak sesleri bunlar. Ben onlardan daha Aleviyim, diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili İdris Bal’a kim akıl verdiyse, o kişi ile beraber Recep Tayyip Erdoğan da Mürşit, Pir, Rehber’den bihaber. Bu durumda Alevi olacakmış…

MALATYA-SÜRGÜ KATLİAM GİRİŞİMİ

Gece sahurda çalınan davuldan rahatsızlığını söyleyen Alevi ailenin evi iki gün boyunca gerici çeteler tarafından ablukaya alınıyorsa, “Sürgü Alevilere mezar olacak, Sürgü Kürtlere mezar olacak, Pis Aleviler, Pis Kürtler,” diye bağırıp, tekbir naraları atılıyorsa, evleri taşlanıyor, ahırı yakılıyorsa ve bunu yapanlardan aile şikâyetçi olmasına rağmen, bu çakalların tutuklanması söyle dursun, bizzat Belediye Başkanı tarafından, saldırıya uğrayan aileye, Sürgü Beldesi’ni terk etmesi dayatılıyorsa demokrasi, özgürlükleri bırakın, sıradan insanların can ve mal güvenliğinin büyük bir tehdit altında olduğu görülmelidir. Bu katliam girişimini şiddetle kınamak için Avrupa’nın birçok şehrinde konsolosluklar ve büyükelçilikler önünde kınama yürüyüşleri yaptık. En kitleselinide Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun çağrısı ve Berlin Alevi Toplumu’nun organizasyonuyla Berlin’de T.C. Büyükelçiliği önünde yaklaşık 10 bin Canın katılımıyla gerçekleştirdik. Gücümüzü gösterdik, Avrupa’ya Türkiye’de yaşanan asimilasyon ve inkar politikalarını anlattık.

YİNE MALATYA, ALEVİ KÖYÜNDE İFTAR YEMEĞİ VE C.E.M. VAKFI
Doğanşehirli iş adamı Vahap Küçük, Malatya’da bir Alevi köyünde Doğanşehir Kaymakamı, Belediye Başkanı, Eğitim ve Mal Müdürleri, AKP ve CHP’li ilçe Başkanları, C.E.M. Vakfı Malatya şube  Başkanı’nın da katıldığı bir iftar yemeği verdi. Geçen hafta Sürgü’de yaşanan Ramazan saldırısının izleri dahi silinmeden böyle fütursuzca, sorumsuzca davranışı ve iktidara şirin görünme kaypaklığını şiddetle kınıyoruz.

30 EYLÜL’DE ANKARA’DA BİRLİK OLMA GÜNÜ
Türkiye'nin geldiği bugünkü kaos ortamından derin endişe duyan Alevi federasyonları, 30 Eylül 2012 Pazar günü Türkiye genelinden Ankara’ya yürüyecek ve Sıhhiye Meydanında demokratik haklarımız için miting yapacaklar. Katliam girişimlerine, 'zaman aşımı' kararlarına, zorunlu ve 'seçmeli' dayatmalarına, asimile politikalarına karşı yapılan meşru ve demokratik eyleme tüm Canlar katılmalı. Berlin Alevi Toplumu