Taksim Gezi Parkı direnişi sonrası karizması oldukça çizilen hükümet, yeni arayışlar içinde.


Bozdağ, yaptığı açıklamada, Almanya ziyareti sırasında bazı Türk vatandaşları ile yaptığı bir sohbette 12 Eylül sonrasında vatandaşlıktan çıkarılanların tekrar vatandaşlığa dönmek istedikleri yönünde talepler geldiğini ifade etti.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ vatandaşlıktan çıkarılanlarla ilgili, "12 Eylül darbesinin ardından birçok insanımız vatandaşlıktan çıkarıldı ve yurt dışına kaçmak zorunda bırakıldı. Bu vatandaşlarımızın anavatanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına dönmeleri konusunda herhangi bir engel bulunmamaktadır" dedi.


Müracatlar İçişleri Bakanlığı'na


Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Vatandaşlıktan çıkarılan yurttaşlarımız, müracaat etmeleri halinde İçişleri Bakanlığı'mızın yapacağı değerlendirmenin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlık hakkını elde edebilecektir" dedi.



AKP iktidarları döneminde geçmiş yıllarda vatandaşlıktan çıkarılan pekçok kişiye yeniden vatandaşlık verildiğini vurgulayan Bozdağ, "Yıllarca tartışma konusu olan Nazım Hikmet'in vatandaşlığı sorunu AKP hükümeti döneminde çözülmüştür. Birçok parti iktidara gelmesine rağmen Nazım Hikmet'i Türk vatandaşlığı AKP iktidarı döneminde verilmiştir. Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter'e de vatandaşlık bizim iktidarımız döneminde verilmiştir" ifadesini kullandı.