Bahçeli: Başbakan'da kronik MHP düşmanlığı var

 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Sakarya İl Kongresi'nde MHP'ye yönelik sözleri ile ilgili olarak, "Kronik MHP düşmanlığı ve ülkücü karşıtlığı Başbakan'da tedavisi mümkün olmayacak bir aşamaya ulaşmıştır" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın partisinin Sakarya İl Kongresi'ndeki milliyetçi-ülkücü harekete yönelik sözlerini eleştirdi. Bahçeli, MHP düşmanlığı ve ülkücü karşıtlığının Başbakan'da tedavisi mümkün olmayacak aşamaya geldiğini belirterek, "Esasen Türk'üm demekten hicap duyan, Türk milletine mensubiyeti ağzına dahi almaktan sürekli kaçınan bu tutarsız zihniyetin, milliyetçi-ülkücü hareketi ileri düzeyde hasım görmesi kendi cibilliyeti ve mizacı açısından da son derece normaldir. Ancak anormal olan ise Başbakan'ın, rahmani kılığa bürünüp de şeytani hesapların muhipliğine ve temsilciliğine soyunması ve bunda ısrarcı olmasıdır" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türk milletini anadil bataklığına sürükleyerek, ayırma amacıyla önüne çıkan milli dirençleri tesirsiz hale getirmek için tüm gücünü ortaya koyduğunu iddia ederek, MHP'nin seviye ve erdem yoksunu sözlerinin hepsine gerekli cevabı vereceğini dile getirdi. Bahçeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türk milletini diller ve etnik kimlikler cenderesine alarak esnemesini, erimesini, buharlaşmasını ve dağılmasını hedefleyen hain proje Başbakan tarafından savunulmakta ve sahiplenilmektedir. Ancak Başbakan Erdoğan'ın milliyetçi-ülkücü hareketin muhterem mensuplarını 'Fatiha Suresi'ni bilmemekle suçlaması bugüne kadarki terbiye ve haya dışı sözlerinin zirvesi olmuştur. Bu hayır mübarek günler içinde, bir Müslüman'a 'Fatiha bilmiyor' diyerek iftira atmanın ne anlama geldiğini, bu rezil sözleri kullananın din dairesinin neresinde bulunduğunu İslam alimleri ve çağımızın müçtehitleri yorumlamalı ve gerekli açıklamaları yapmalıdırlar. Başbakan Erdoğan hayatının hangi aşamasında, Türk-İslam davasını bayraklaştıran aziz dava arkadaşlarımın Fatiha bilmediğine şahitlik etmişse ve bunu da bizatihi görmüşse acilen açıklamalıdır."