Mustafa Akpolat

Konular arasında,
AB ve ABD, arasında "Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı" (TTIP) Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili olarak şeffaflık
, sosyal ve çevre sorunları, Mülteciler politikası,  işçi haklarının güvence sorunu, yatırımcıların korunması  konularında görüşler ifade edildi.

24 Nisan perşembe günü Hamburg DGB'de ''Arbeit und Leben'' adlı kurum tarafından, düzenlenen bir toplantı ile Partilerin Avrupa politikaları anlatıldı.

Toplantıya katılan parti adayları ve temsilcilerine yöneltilen sorularla, Avrupa politikaları anlatıldı ve  tartışıldı.

25 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili olarak, partilerin Avrupa politikaları ve gündemde tartışılan konular ile ilgili olarak yönetilen sorularla görüşleri soruldu.

Toplantıya, Korsanlar Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekil adayı (Piratenpartei) Julia Reda, Sol Parti adayı, Martin Dolzer, Yeşiller Hamburg Milletvekili Filiz Demirel, SPD adayı, Knut Fleckenstein, CDU adayı, Roland Heintze ve FDP adayı Najib Karim konuşmacı olarak katıldılar.

Arbeit und Leben kurumundan Elvisa Kantarevic ve Emilija Mitrovic'in moderatörlüğünü yaptığı, Alev Gürbalkan'ın hazırlıklarıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Hamburg DGB başkanı Katja Karger yaptı.

Toplantıda, partilerin AB ve ABD, arasında "Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı" (TTIP) arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili görüşleri, Sosyal haklar olmadan serbest ticaret ne ifade edeceği. İşçi hakları korunarak, istidamın sağlanabilmesi, Avrupanın mülteciler politikası ve daha bir çok konuda partilerin konulara yaklaşımı çözüm önerileri konuşuldu.