15 Aralık 2012 tarihinde ilk kez Almanya'nın Köln şehrinde 150 sürgünün biraraya gelmesiyle kurulan Avrupa Sürgünler Platformu adlı oluşumun, Avrupa Sürgünler Meclisi e.V. ismiyle resmi dernek statüsüne kavuştuğu aktarıldı.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILACAK



Avrupa Sürgünler Meclisi 
2. Olağan Genel Kurulu toplantısı 14 Mart 2015 Cumartesi günü Saat 12.00 de, Am Stadtpark 68. 51373 Leverkusen adresinde yapılacak.



Yürütme Kurulu adına yapılan açıklamada, "2. Olağan Genel Kurula,tüm Meclis üyelerini, devrimci- demokrat örgüt ve kurumları, sürgünde yaşayan kadın erkek tüm milliyet ve inançlardan sürgünleri, aydınları, gazetecileri, akademisyenleri, medya emekçilerini, bilim insanlarını, sanatçıları, yazarları, politik sürgünleri Genel Kurul'a katılmaya, destek vermeye ve görüş ve önerilerle katkı sunmaya davet ediyoruz" denildi.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ RESMİ DERNEK STATÜSÜNE KAVUŞTU



ASM Yürütme Kurulu Eş sözcüleri Metin Ayçiçek ve Selma Metin yaptıkları açıklamada “Resmi dernek statüsünü almış olan kurumumuzun Dernekler Yasası gerekliliği olarak yeniden biçimlenmesi zorunluluğu nedeniyle, bu kongre özel bir önem kazanmaktadır. Bu nedenle yapılacak düzenlemede bütün arkadaşlarımızın katkı sunabileceği bir toplantıyı gerçekleştirmek çalışmalarımıza yeni bir ivme kazandıracaktır. Doğaldır ki bu toplantıda “Avrupa Sürgünler Meclisi e.V “nin yeni işbölümünü de gerçekleştirmek amacındayız.” dediler. Ayrıca, Türkiye’de 7 Haziran tarihinde yapılacak Genel Seçimlerin bu kongreye özel bir anlam yüklediğini belirterek, özgür, demokratik, katılımcı bir Kongre için herkesi katkı sunmaya çağırdılar.