Hamburg Belediye Sarayı'nda aşırı sağa karşı mücadeleyi konu alan “VorBILDER” (Örnekler) isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraf sergisiyle Almanya'da son dönemlerde göçmen kökenlilere karşı oldukça artan ırkçı ve aşırı sağcı saldırılara karşı, siyaset ve spor çevrelerinin ortak hareket etmesine dikkat çekilmek istendiği açıklandı.

Siyah beyaz resimler



Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen sergide, Berlin'li fotoğraf sanatçısı Angelika Kohlmeier'in siyaset ve spor dünyasından tanınan isimlerle aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadele ve hoşgörü konusunda sohbet ederken çektiği siyah-beyaz fotoğraflar sergileniyor. Aralarında Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Olaf Scholz, Almanya Futbol Milli Takım teknik Direktörü Joachim Löw, milli takım kalecisi Rene Adler gibi çok sayıda ünlü isimlerin fotoğrafları ve aşırı sağa karşı mücadeleye ilişkin görüşlerinin yer aldığı panolardan oluşan serginin açılışında Hamburg Çalışma, Sosyal, Aile ve Uyum Senatörlüğü müsteşarı Jan Pörksen, Federal İçişleri Bakanlığı Spor Dairesi yetkilisi Marie-Luise Würtenberger konuştular.



Aşırı sağa ve dışlanmaya karşı mücadele

Pörksen, mültecilerin çok gündemde olduğu bu günlerde bu serginin bir nebze olsun insanların önyargılarını yıkmakta faydası olacağına inandığını belirterek, “Herkes her türlü ırkçılık ve dışlanmaya karşı cephe alarak insanlık onuruna sahip çıkmalıdır. Irkçılık utanç verici olduğu kadar demokratik değerlere bir saldırıdır” dedi.



Fotoğraf sanatçısı Angelika Kohlmeier, “Almanya'da her gün insanlar farklı kökenden, dinden oldukları veya cinsel tercihlerinden ötürü dışlanmakta. Serginin amacı insanları demokrasiye sahip çıkmaya teşvik etmek ve aşırı sağ ile ırkçılığa karşı tavır almakta cesaretlendirmek” diye konuştu.  Hamburg Belediye Sarayı'nın girişinde bulunan lobisindeki sergi 21 Ağustos'a kadar açık kalacak. Sergiye giriş ücretsiz.