ABD'nin Los Angeles eyaletinde polis tarafından "ırkçı köpekler" yetiştirildi. Köpekler, sadece Afrika kökenliler ile Güney Amerika kökenlileri yakalıyor. Köpeklerin bu şekilde yetiştirilmesi, ABD polisinin ırkçılıkla suçlanmasına neden oldu.


Los Angeles Emniyet Müdürlüğü, "ırkçı polis köpeği" skandalıyla gündeme geldi. Köpeği ırkçı eğilimle yetiştiren polisler de ırkçılıkla suçlanıyor. 2004 yılından bu yana kullanılan köpekler şu ana kadar neredeyse hiç "beyaz suçlu" yakalamadı.


Polisiye faaliyetleri inceleyen bir kuruluş tarafından açıklanan rapora göre, "ırkçı polisler" tarafından eğitilen polis köpeği, bu yılın ilk yarasında sadece Afrikalı ve Güney Amerikalı suçluları yakaladı. 2004-2012 yılları arasında da etnik azınlıkların bu köpekler tarafından ısırılma oranları da ırkçılığı açıkça gösteriyor.


Raporda, Los Angeles'ın birçok bölgesinde bu tür köpeklerin vakalarına rastlandığı belirtiliyor.

İddiaya göre ABD Adalet Bakanlığı da bu köpeklerin varlığını kabul etmiş bulunuyor. Adalet Bakanlığı yetkilileri, bu oranların fazlalağını, Afrika ve Latin kökenlilerin suça daha karışmalarından kaynaklandığını savundular.


Bazı kaynaklara göre, polis köpekler sadece siyahi gençleri ısırmak üzere eğitilmiş bulunuyor. 2004 yılından bu yana sadece bir polis köpeği siyahi genci ısırdığı için görevden alındı.