Süheyla Kaplan / Almanya


“MÜNİH VE MALTEPE ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIM”



Alman Sosyal Demokrat Parti SPD’nin simge isimlerinden ve Münih’te 25 yıldır halkın yoğun desteğiyle Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ude, Ali Kılıç’a desteğini açıklamak üzere geldiği Maltepe’de programına Ali Kılıç’ın seçim irtibat bürosunu CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz’ı ziyaret ederek başladı. Maltepe'nin 18 mahallesinde sokaklarda, pazarlarda, işyerlerinde ve evlerde yapılan görüşmeler sonucunda oluşturulan 'Maltepelilerin Seçim Bildirgesi'ni Yerel Yönetimlerde ilk olarak yorumlayan Ude, Bildirgeye imza vererek destek oldu.

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü ve Maltepe Belediye Başkan A. Adayı Ali Kılıç’ın saha çalışmalarına katılan Ude, pazar, mahalle, kıraathane ve Derneklerde Maltepelilerle bir araya geldi. Ali Kılıç’ın Maltepe Belediye Başkanlığı süresince gönüllü olarak proje danışmanlığını üstleneceğini belirten Ude, “Münih ve Maltepe arasında Köprü olacağım. Uzun yıllar Belediye Başkanlığım süresince edindiğim bilgi ve tecrübeleri Maltepe’ye Ali Kılıç ile el ele vererek taşıyacağız. Ali Kılıç ile süren 40 yıllık dostluğumuzu Maltepe’ye hizmet vererek sürdüreceğiz. Maltepe’yi her noktası ile çekim merkezi ve her bireyin yaşamak isteyeceği bir kent haline getireceğiz. ” dedi.

Almanya’da Türkiye Dostu olarak tanınan Ude, Maltepe’ye çeşitli zaman aralıklarında birçok kez geldiğini vurgulayarak “Maltepe barışın, sevginin ve dayanışmanın merkezi olacak. İnsan Odaklı Sosyal Demokrat Belediyecilik ile Kılıç, Maltepe’nin çehresini değiştirecek” dedi.

Almanya Belediyeler Birliği ve Münih Belediye Başkanı Christian Ude, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’ni de ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.