Ayağımızdaki prangalardan kurtulmamız lazım

Bremen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Bremen ve Delmenhorast kentlerinde düzenlenen toplantılara katılan Hakan Çavuşoğlu hem soruları yanıtladı, hem de açılım hakkında açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Türkiye’nin ayaklarında 30 yıldır süren bir pranga var. Türkiye maddi kaynağının çok önemli kısmını teröre harcadı. Bu nedenle ne kadar enerji sarf ederseniz edin sarf ettiğiniz enerji karşılığındaki gelişmeyi ve dönüşümü sağlayamadınız. Bundan sonra Türkiye 2023 yılında ortaya koyduğu hedeflerine ulaşacaksa, 2070 yılına kapı aralayacaksak bu anlamda ayaklarına kelepçe ve  pranga teşkil eden bu sorundan kurtulmak mecburiyetindedir. 30 yılda asgari her yıl 10 milyar olmak üzere teröre kaynak aktardık. Yıllık 10 milyar kaynakla biz binlerce derslik inşa edebilirdik, onlarca hastana ve binlerce kilometrelik yol da yapabilirdik. Ama maalesef olmadı. 30 yıldan beri kardeş kardeşe yapılan bu kavga Türkiye’ye çok enerji kaybettirdi.”

 

Türkiye’yi bölmüyoruz

Açılım süreciyle terörü ortadan kaldırmayı, Türkiye’ye istikrar kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Ak Partili Milletvekili Çavuşoğlu, “Bu sorun Türkiye’nin sorunu. Biz bu sorunu çözmeye kalktığımızda geçmiş dönemlerde olduğu gibi bölünme, parçalanma ve kirli pazarlık yapma gibi yaftalarla karşı karşıya kaldık. Bunlar doğru değil. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Biz bu ülkenin sevdalısıyız. Bizi gizli pazarlık yapmakla yaftalayanlar, Türkiye’yi bölüp parçalamak ithamıyla karşı karşıya bırakanlar bilmeden kötülük yapmaktadırlar. Bu sorun üzerinden siyaset devşirecek,  siyasi ikbal peşinde koşacak  bir sorun değildir” dedi.

 

T.C’ye açıklama

Vatanspor, Selimiye Camisi ve Ali Baba Restoranda yapılan toplantılarda milletveili Çavuşoğluna en çok sorulan soruların başında T.C’nin tabelalardan kaldırılması oldu. Çavuşoğlu bu konuda şunları söyledi: “25 Ekim 2012 tarihinde bir genelgeyle beraber sağlık bakanlığının ambleminde bir düzenleme getirildi. Sağlık bakanlığının ambleminde bir sıkıntı yok. Orada T.C amblemi var. Taşra teşkilatında halk sağlığı merkezleri kamu hastaneleri birliği adı altında yeni kararnameyle kurumlar oluşturuldu. Şimdi T.C Sağlık Bakanlığı T.C Kamu Hastaneler Birliği tabelası ortaya çıktı. Buda sanki farklı kurumlarmış gibi algılandı. Sıkıntı bundan kaynaklandı. Sağlık Bakanlığı son yaptığı açıklamayla bu sorunun ortadan kalktığını da dile getirdi.”

 

Türkiye itibar gören ülke olmuştur

Türkiye’nin gelişimi hakkında da bilgi aktaran Hakan Çavuşoğlu, “Barış sürecine karşı çıkanların, parçalanma korkusu pompalayanların veya buna ikna olanlar birşeyi gözden uzak tutuyorlar. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye kabuğunu kırmış, güçlenmiş ve uluslararası platformda itibar gören bir Türkiye olmuştur.  Bana soruluyor, ‘İsrail neden Türkiye’den özür diledi? Özür dilemesi gerektiği için özür diledi. Bizde özür dilemesi gerektiğini düşündüğümüz için ‘özür dileyeceksiniz’ dedik.  Mesele budur” diye konuştu.