Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren on binlerce insanın çalıştığı bir havaalanında bir kez daha Fraport İşçi temsilciliği seçimi yapıldı.

Dokuz farklı listenin yarıştığı şaibeli seçimlerden bir kez daha sarı sendikanın Claudia Amier yönetimindeki Verdi listesi 5211 geçerli oyun % 51,8 ini aldı. 37 kişilik işçi parlamentosunda 21 üyeye sahip olarak salt çoğunluğu ele geçirdiler.

Seçimlere ilk kez giren başında eski MVB temsilcisi Ahmet Ediz`in "Die Freie Liste"si ve Hasan Akdağ liderliğindeki uluslararası işçi sendikasının "Echo" isimli listesi başarılı olamayarak parlamentoya giremediler.

Seçime katılan diğer listelerin oyları şu şekilde:

GÖD (434), AKTIV (388), KOMBA (371), FAG-IGL (326), AGIL (267), ve Verdi den sonra en fazla oyu alan, fakat bu seçimde oyları oldukça düşen MVB (607).

Bu oylarla birlikte listelerin temsilci sayıları şu şekilde:

Verdi 21, MVB 4, Göd 4, AKTIV 3, AGIL 2, FAG-IGL 2, komba 2.

Seçimler ne anlama geliyor:

Havaalaninda çalışanların geleceği seçimde değil, mücadelede!
Yıllardır havaalanında devam eden işçi düşmanı tüm uygulamalar aynı hızı ile devam edecek yıllar önce gerici zukunfsvertrag (gelecekteki sözleşme) işverenle birlikte kol kola uygulayan ve verfügungsschichten (bertaraf katmanları) eve diyenler hala betriebsrätte (iş konseyi) önemli söz sahipleridir. Verdi dışında kalan listeler muhalif olsalar yâ da görünseler dahi alınacak HİÇ BİR ETKİLERİ OLMAYACAKTIR.

Mahkemelerde alınan kararlar uygulanmıyor:

Frankfurt ve Federal İş Mahkemesi'nin verdiği kararlar ile istifa etmek zorunda kalan Fraport işçi temsilciliği tekrar alelacele seçime girişti.
Bu seçim binlerce FraGround işçisi asla kaale alınmayarak yangından mal kaçırırcasına yapıldı. Oysa mahkemeler aynı iş yerinde ortak işletmede iki ayrı işçi temsilciliğinin işçi haklarını gerektiği ölçüde savunmasının imkânsız olduğunu ve iki farklı temsilciliği FRAPORT ve FRAGROUND olmaması gerektiği kararını vermişti.

Şimdi ne yapmalı?

Mücadele dışarıdan ve içeriden bu kapitalist burjuva şirketlere karşı kıyasıya sürdürülmelidir. Bu kavgayı örgütleyecek ve işçi haklarını radikal tarzda savunacak ileri önder işçilere ihtiyaç var. Bu mücadeleyi ileriye götürecek fakat asla işçileri satmayacak ve kendisi de satın alınamayacak işçi önderlerine ihtiyaç var. Şirketler azgın sömürüyü gündemlerine çoktan aldılar. Korona günlerinde işçi düşmanları ile birlikte aldıkları kurzarbeit ( Kısa çalışma) uygulama kararı ve bunu takip eden eskiden beri de gündemde olan işçi atmaları ile birlikte Abfindungprogramlarıyla (Tazminat programı) uzun yıllar emek veren işçileri uzaklaştırmaları sadece bunlardan birkaçı.

Tüm yıla yayılacak bir kampanya ile işçilerin içinde bulundukları çalışma koşulları ve uğradıkları haksızlıkları dile getirilerek örgütlenmeler yapılmalı. Şimdi işçileri makinaların bir parçası olmanın dışında yeni ve can alıcı görevler bekliyor. Kaybedecek birşeyi olmayanlar için geçerli formülleri hayata geçirmenin ve sokaklara dökülmenin vakti geldi.