Münster‘de dün çok güzel güneşli bir bahar havası vardı.

Münster - Tren İstasyonun tam karşısında ki alanda bu Cumartesi Günü ARFIN’E BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ VE TOPLANTISI vardı. Özellikle gençlerde oluşan her inançtan, her milliyetten, her kültürden insanlar ellerinde ARFİN Haritası Bayrağı meydana aktılar. „Yaşasın Uluslaraları Dayanışma, Afrine Özgürlük, Afrin‘de yabancı askerler hemen çekilsin, Afrin’a barış, Afrine sevgi“ gibi doğal insani sloganlarla Münster kenti çınladı.

Toplananların yürüyüş koluna geçmesi için çağrı yapıldı. Bu ara ben Münster Kentinin sözcüsü Richard-Michael Halberstadt ( CDU), ARFIN kentin eski Belediye Başkanı ve Yabancılar Meclis’inden Dr. Georgios Tsakalidis birlikteydik. Tam o yürüyüş koluna hazırlanırken Polis arabasında yüksek bir ses yükseldi. Yürüyüş geçiş güzargahında bir terör saldırısı oldu. Ölüler ve çok sayıda yaralı var. Bu nedenle yürüyüş güzargahlarında tüm yollar kapatıldı. Lütfen bütün konuşmalarınızı ve toplantınızı bu alanda sürdürün „ Hemen Polislerin yanına gittik, olayı sorduk. „Sizin de gördüğünüz gibi onlarca ilk yardım arabası , polis arabası geçiyor. Fazla birşey bilmiyoruz“ denildi.

Ordan biz hemen olay yerine gittik. Olayın olduğu sokağın iki başı kapatılmıştı. İlk yardım arabaları, yardıma gelen polis arabalarından başka kimsenin olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi. İlk bilgiyi olayı araştıran sorumlu polis komserinden geldi . „Bu saldırıda ne yazık ki 4 ölü ve 30 yaralı var. Bunlardan 6 kişi ağır yaralı.“ Geç saatlerdede olayı yapanın kimliği tesbit edildi. Bu açıklamada pikapla baharın tadını çıkaran yüzlerce insanın üzerine arabayı süren katil 1969 yılında Olsberg - Sauerland ‘da doğmuş bir Alman vatandaşı.

Jens R. Psikolojik sorunlar yaşıyormuş, uzun yıllardır bu Münster kentinde yaşıyor. Hakkında fazla bir bilgi yok. IŞİD veya Aşırı Alman Sağı ile bir ilişkisi olup olmadığı araştırılacağını ve saldırı amacının ne olduğunu tesbit edilmesi gereken ve zaman isteyen bir iş olduğunu“da gene emniyet yetkilileri açıkladı.

Bu olayın neden AFRİN İÇİN BARIŞ yürüyüş ve toplantısının başladığı saatlerde yürüyüş güzargahında yapıldığı bir soru işareti. Bu alanda sorgulamanın derinleştirileceğini de emniyet yetkilileri açıkladı. Münster’den halktan kime sorduysak hiç biri Münster gibi bir kentte böyle bir terör olayın olacağını düşünmediklerini , kesinlikle de olmayacağına kendilerini inandırdıklarını da dile getiriyorlar. Elbette ölenlerin toprağı bol olmasını, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.