Yeni bir çalışma yavaş yürüyenlerin koronavirüsten ölme olasılığının neredeyse 4 kat, ağır Kovid-19'a yakalanma risklerinin de muhtemelen iki kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Yavaş yürüyen ve normal kilolu kişilerin, normal kilolu ve hızlı yürüyenlere kıyasla ağır Kovid-19 geçirme olasılığı neredeyse 2,5 kat, virüsten ölme olasılığıysa neredeyse 3,75 kat daha yüksek olabilir.

International Journal of Obesity'de yayımlanan çalışma, orta yaşlı 312 bin 596 Birleşik Krallık Biobank katılımcısının vücut kitle endeksi (VKE) ve kendi bildirdikleri yürüme hızlarıyla, ağır Kovid-19 geçirme ve ölüm oranlarının göreli ilişkisini inceledi.

Saatte 4,8 km'den daha az hızla yürüyenler yavaş yürüyüşçü olarak kabul edilirken, saatte 4,8 ila 6,4 km arası sabit/ortalama hız, saatte 6,4 km'nin üstüyse tempolu yürüyüş kabul edildi.

Independent'ten Samuel Osborne'nin haberine göre Leicester Üniversitesi'nden araştırmayı yöneten, fiziksel aktivite, hareketsiz yaşam tarzı ve sağlık alanlarında çalışan profesör Tom Yates "Obezite ve kırılgan sağlığın Kovid-19 sonuçları için kilit risk faktörlerinden olduğunu zaten biliyoruz" dedi.

Göz altı morlukları neden olur? Çözümü nedir? Göz altı morlukları neden olur? Çözümü nedir?

"Bu, yavaş yürüyenlerin kilodan bağımsız olarak ağır Kovid-19 etkisine yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteren ilk çalışma.

"Pandemi sağlık hizmetleri ve topluluklar üzerinde eşi görülmemiş baskılar oluşturmaya devam ederken, en fazla risk altındaki bireyleri tespit etmek ve onları korumak için önleyici tedbirler almak çok önemli."

Araştırma normal kilolu olup yavaş yürüyenlerin, obez olup hızlı yürüyenlere kıyasla ağır hastalık ve ölüm risklerinin daha yüksek olduğunu ileri sürüyor.