Tayvanlı Dr. Chien Chin Lin tarafından 1996 yılında bulunan ameliyat yöntemini, 2003 ocak ayında Marmaris’te yapmaya başladığını belirten Opr. Dr. Ünsal Aybek son olarak üniversite öğrencisi Mehmet Şerif Tavukçu’nun (23) ellerindeki aşırı terlemeye son verdiğini bildirdi. El, ayak ve koltuk altlarındaki aşırı terlemeye son veren ameliyatın 15-20 dakika sürdüğünü ve hiçbir yan etkisi olmadığını vurgulayan Op. Dr. Aybek şunları söyledi:

“Her 2 koltuk altına açılan yarımşar santimetrelik 2 yarıktan endoskopiyle girilerek sempatik zincir sistemine klips takılıyor. Bu yöntem genel terleme dışında bölgesel terleme dediğimiz el, ayak ve koltuk altı terlemeleri için uygulanıyor. El terlemesi tamamen geçerken, ayak terlemesi de yüzde 60-70 oranında azalıyor. Her 100 kişiden 85’nin de koltuk altı terlemesi tamamen geçiyor, geri kalanların da önemli ölçüde azalıyor. Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon oluşmuyor. Klipslerin X-Ray cihazlarından geçerken ötmüyor. Ameliyat için 2 bin 500 - 3 bin lira ödeniyor. 9 yıl içinde, yerli ve yabancı 2 bin 500 kişinin, el, ayak ve koltuk altlarındaki aşırı terleme sorunlarını büyük ölçüde giderdim.”

Op. Dr. Aybek’in son ameliyat ettiği üniversite öğrenci Mehmet Şerif Tavukçu, “15 yaşından bu yana ellerim aşırı derecede terliyordu. İnsanlarla tokalaşamıyordum. Artık bu sorunum ortadan kalktı” dedi.