Sol Parti hastane daha fazla personel alınmasını talep ediyor

Hamburg kentinde başta DGB, Ver.di, GEW sendikaları v.b. olmak üzere, hastane çalışanları, Sol Parti,DKP, DİDF ve bir çok kurumun içinde yeraldığı birlik, bugün kutlanacak dünya hemşireler günündeki etkinlikle vatandaşları hastanelerdeki personel eksikliği hakkında bilgilendirecek.

Sol Parti Hamburg eyalet milletvekili Deniz Çelik şunları kaydetti:

"Kurulan birliğin hastanelere daha fazla personel talebini çok önemli buluyoruz ve Sol Parti olarak destekliyoruz.Hastanelerde personel eksikliği var. Hasta bakıcıları görevlerini yapamaz durumda. Bunun yükünü de hastalar ve hasta yakınları çekiyor. Hastane çalışanları daha fazla yük taşıma sınırını çoktan aştı ve kötu çalışma koşullarından dolayı sık sık kendileri hasta oluyor. Sadece Hamburg hastanelerinde  yaklaşık 4 bin personel açığı var." 

Ceşitli sendikalar, parti ve derneklerden oluşan birlik acil olarak hastanelere daha fazla personel alımını sağlamak için başlattığı kampanyanın yanı sıra, ‘kaç hastaya bir bakıcının zorunlu olduğunun’ toplu iş sözleşmeleriyle ve yasayla düzenlenmesini (Personalbemessung) talep etti. Hamburg Sağlık Bakanı Prüfer-Storcks ise, 2019 yılında yürürlüğe girecek ve sadece bazı Hastane koğuşlarını (yoğun bakım) kapsayacak düzenlemenin yeterli olduğunu belirtti.  

Deniz Çelik açıklamsının devamında şunları kaydetti: „Hastanelerdeki artık ne  yazık ki olağan olan personel yetersizliği ve kötü çalışma koşulları hastaların hayatını ciddi şekilde tehlikeye atıyor.  Hamburg Hükümetinin bu duruma karşı acil önlem almayıp,  2019 yılında federal hükümet tarafından yürürlüğe sokulacak düzenlemeyi beklemesi vatandaşlara ve hastalara karşı son derece sorumsuz bir davranış. Hamburg hükümeti de iş ve hasta güvenliğinin sağlanamadığı bu durumu görmemezlikten gelmesini kabul eetmiyoruz. Bu nedenden dolayı eyalet hükümetin derhal hastaneler için daha fazla personel alınmasını sağlayıp, ‘bir bakıcının kaç hastaya bakabileceğini’ (Personalbemessung) düzenleyen bir kanunun çıkarmasını talep ediyoruz."