Almanya ve Fransa’da kalp, damar hastalıklarından sonra ikinci sırada kanser hastalığı takip ediyor. Onkologlar günümüzde 12 milyon olan kanser hastası sayısının 2030’da 28 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Hastalık sürecini tetikleyen unsurların başında  aşırı kilo, aşırı yağlı ve yanlış beslenme, hareketsizlik, alkol ve tütün tüketimi geliyor. Onkoloji merkezleri kanser hastalığın önümüzdeki yıllar içinde kalp hastalıklarını sollayıp zirveye yerleşeceğini duyurdu. Almanya’da yapılan istatistiklere göre hayatını kaybeden her dört kişiden biri kanser hastası olduğu ortaya çıktı. En çok rastlanan kanser türü erkeklerde  akciğer kanseri  başta gelirken , bayanlarda göğüs kanseri takip ediyor. 82 milyon nüfuslu Almanya’da 2010 yılında kanserden 218 bin kişi hayatını kaybederken, kalp hastalıklarından 351 bin kişi hayatını kaybetti.

Almanya’da en son verilere göre 1,4 milyon kanser hastasından 700 bini erkek, 692 bini bayan. Akciğer, göğüs kanseri hasatlığını bağırsak ve prostat kanseri izliyor. Her yıl yaklaşık 470 bin kanser hastalığı ortaya çıkarken yılda 218 bini hastalık süreci içinde hayatını kaybediyor. 66 milyon nüfuslu komşu Fransa’da ise durum Almanya’ya göre pek farklı değil. Fransa’da sağlık istatistiklerine göre 2011 yılında 365 bin 500 kişi kanserden hayatını kaybetti. Fransa’da her gün yaklaşık bin kişi kansere yenik düştü. Fransa’da en çok kanser hastalığın kuzey bölgelerinde meydana gelmesi herkesi şaşırttı.

Fransa’da 2011 yılı içinde erkeklerde 207 bin kanser hastasından 84 bin 500’ü hayatını kaybetti. Erkeklerde en çok rastlanan kanser hastalığın başında prostat, akciğer, bağırsak, pankreas, mide ve diğer kanser hastalıkları sırayı takip etti. Bayanlarda 158 bin kanser hastasından tedavi süreci içinde 63 bin’i hayatını kaybetti. Bayanlar’da en çok göğüs, bağırsak, pankreas, akciğer ve diğer kanser türü tespit edildi. Kanser hastalığın en çok 55-60 yaşlarından sonra ortaya çıkması erken teşhislerin önemine vurgu yapıldı. Genç nüfusda izlenen ve giderek artan  kanser hastalıkların önüne geçilmesi için herkesin duyarlı olması rutin  muayenelerin ihmal edilmemesi istendi. Kanser’e yakalanan hastaların tedavi süreci içinde  sigarayı bırakmaları ve spor yapmaları bile  tedaviye olumlu destek olduğuna dikkat çekildi.