Repsiyonda Bavyera Parlementosu Milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Türk-Alman Tabibler Birliği Başkanı Dr.İsmail Baloğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Akgün, Nürnberg Ana kent Belediye Başkan Adayı CSU’lu Sebastian Brehm ile çok sayıda doktor ve özel davetli hazır bulundu.

 

10 DİLDE HİZMET

 

Dr.Neslişah Yılmaz Terzioğlu misafirlerini selamladıktan sonra muayenehanelerinde kendisi ve Carmen Ksciuk’un dışında Dalija Kaka ve Dr.Klaus Gente olmak üzere 4 doktorun  görev yaptığını ve hastalara 10 dilde hizmet verdiklerini anlattı. 360 metrekare genişliğindeki muayenehanede kanser taraması, gebelik ve jinekolik takiplerin yapıldığına işaret eden Terzioğlu şöyle konuştu:

 

FARSCADAN TÜRKÇEYE 10 DİL

 

Hastalarımıza kendi dillerinde hizmet etmek önem taşıyor. Bu nedenle dört doktor çeşitli dillerde  konuşyabiliyor ve onlara anlayabilecekleri dilden hitap ediyoruz. Hastalarımız aynı muayenehanede birçok hizmetlerden faydalanıyorlar. „ Esne kalınlığı muayenesi“, „ ikinci düzey ultrason“  ve bebeğin suyunun alındığı „ Amniosentez“ gibi sağlık hizmetleri sunuyoruz .Muayenehanemizde şu lisanları konuşuyoruz, Türkçe, Almanca, ingilizce, Fransızca, Farsca, Arapça, Kürtçe, Rusça, Rumence, ve Lehçe . Konuşmaların ve tanıtımın ardından konuklara ikramda bulunuldu