Hepatit B Sarılık değildir.
Hamburg'da İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Süleyman Keser ve St.Georg Hastanesi Karaciğer Hastalıkları Uzmanı Dr.Peter Buggisch,(TGH) tarafından düzenlenen Hepatit B bilgilendirme toplantısına katılarak vatandaşları bilgilendirdiler.

 Hepatit B hastalığının bulaşma yolları, riskleri, tedavi, önlem ve korunma yolları hakkında Türkçe ve Almanca olarak detaylı bilgi veren uzman doktorlar, karaciğerin önemli bir organ olduğunu ve vücudun sağlıklı olmasını sağladığı kaydettiler. Uzmanlar, Hepatit B'nin sarılık hastalığı ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, halk arasında genellikle iki hastalığın aynı olduğu kanısının yerleştiğini  ifade ettiler. Özellikle Asya ülkelerinde ve Türkiye'de Hepatit B hastalığının yaygın olduğunu belirterek, ailesinde Hepatit B olanların sık sık test yaptırmaları gerektiğine dikkat çektiler .

Aşı korur
Hepatit B hastalığının oldukça yaygın olmasına rağmen birçok kişinin bunu hiç fark etmediğine vurgu yapan Dr. Keser, akut virüs enfeksiyonu oluştuktan ve 1-2 aylık inkübasyon döneminden sonra ateş,halsizlik, bitkinlik, karın ağrısı veya ishal ile birlikte eklemlerde ağrı ve şişkinlik hissi gibi semptomlar ile belirti gösterdiğini belirtti. ''Bu hastalığa karşı korunmak mümkündür. Doktorunuzla görüşüp test yapılmasını isteyip korunmak için önlemler alabilirsiniz. Korunmak için her yaşta aşı yaptırabilirsiniz'' diye konuştu.

Berber ve kozmetik salonlarına dikkat

Hepatit B virüsünün  doğum esnasında anneden bebeğine, enjektörlerin paylaşılması veya tekrar kullanımı esnasında, korunmasız cinsel ilişkide, jilet, ustura, diş fırçası gibi kişisel eşyaların ortak kullanımıyla, dövme ya da piercing yaptırılırken bulaştığını vurgulayan Keser ve Buggisch '' Özellikle erkekler berberde traş olurken berberin kullanılmış jiletle traş etmemesine dikkat etmeleri gerekiyor. Aynı şekilde bayanlar da kozmetik salonlarında manikür, pedikür işlemleri yaptırırken dikkatli olmaları gerekiyor'' dediler.