Haber merkezi

Her pazartesi saat 8.00 ile 10 arası Elif Ergün, Gülenay Ören ve Emine Sonugür'den oluşan Metro:pool adlı radyo yayın programı ekibine konuk olan Dr. Bülent Uğurlu, oldukça faydalı sağlıkla ilgili konularda bilgiler verdi.  Radyo dinleyicilerinden gelen soruları da yanıtlayan Dr. Uğurlu, “İnsan sağlığı çok önemlidir. Bir insan geceleri uyurken horluyorsa doktora gidip görünmesi ve gerekli tedaviyi yaptırması lazım. Horlamaya  gelip geçici bir olay gözüyle kesinlikle bakmamak lazım. Horlayan kişi nefes almakta zorlanmakla birlikte yanında yatan kişiyi de rahatsız eder. Tansiyon çok önemli bir çok hastalık tansiyonla başlıyor. Dolayısıyla horlamanın tedavisi mümkündür. Kulaklarla duyabilmek ve burunla koku almak ciddiye alınmalı en ufak sorun çıktığında derhal doktora gidilmedir” dedi.

Her şeyin doğru dozu önemli


Özellikle kış mevsiminde bazı insanların oturdukları evlerini oldukça sıcak tuttuklarına dikkat çeken Dr. Uğurlu, “Kış mevsiminde soğuk olduğu zamanlar insanlar fazla evlerinden dışarı çıkmayı tercih etmiyorlar. Ama bu mevsimde uyuduğumuz yatak odası aşırı sıcak olmaması ve sıcaklık derecesi 19'u geçmemesi lazım. Yatak odasında aşırı sıcaklık sağlığa zarar verir. Ayrıca insanlar kış mevsiminde de mutlaka spor yapmalı ve hareket halinde olmalılar. Spor insanın sağlığının dengeli olmasında büyük rol oynar” açıklamasında bulundu. Estetik üzerine de bilgiler aktaran Dr. Bülent Uğurlu, “İnsanlar için doğallık ve doğal görünmek önemli olmalıdır. Günümüzde estetiğe yönelen insanların sayısı her geçen gün çoğalıyor. Bazıları çok sık estetik yaptırıyor. Ama dozu aşmamak lazım. Dozunu aştığınızda isteğinizi elde edemeyebilirsiniz. Örneğin botoks yılda iki kez yapılmasını öneririm ben. Her ay, iki ayda veya üç ayda yaptırırsanız bunun dozunu aşıyorsunuz. Ben hastalarıma doğal görünmeyi ve yaptırılan estediğin dozunu aşmamaları tavsiyesinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

Sağlık güzellikten daha önemli


Alman ordusunda eğitim alan ve daha önce Ordu Hastanesi'nin (BWK) kulak-burun-boğaz ve plastik cerrahi bölümünün başhekimi görevinde de bulunan Dr. Uğurlu, “Sağlık güzellikten çok daha önemli. İlk etapta insanlar önce sağlıklarına çok dikkat etmeliler” dedi. Alman ordusu için Afganistan, Nijerya  gibi çok sayıda ülkelerde görev yaptığını belirten Dr. Uğurlu, her gencin istedikten sonra başaramayacağı ve yapamayacağı birşeyin olmadığı söyledi. Hamburg'da Neuer Wall 36 adresinde muayenesi bulunan Dr. Uğurlu randevü almak isteyenlerin www.dr-ugurlu.de   internet adresinden alabilmelerinin mümkün olduğunu ifade etti.