Başbakan Helle Töherning Schmidt, partisinin Helsingör şehrindeki toplantısı sırasında sünnet ile ilgili soruları yanıtlarken “Şu anda sünneti yasaklama gibi bir düşüncemiz yok. Ancak sünnetin sağlık kurallarına uygun şekilde yapılıp yapılmadığını kontrol edeceğiz. Sünnetin, Sağlık Genel Müdürlüğü'nun tavsiyeleri doğrultusunda yapılması gerekiyor“dedi.

Sosyalist Halk Partili
Sağlık Bakanı Astrid Krag, Danimarka'da sünnetin nasıl uygulandığı konusunda geniş çaplı bir araştırma yapacaklarını ve araştırma sonrasında kuralları net bir şekilde belirleyeceklerini belirterek „sünnet şayet özel bir şekilde uygulanacak ve aile çocuklarının sünneti için işin uzmanı bir kişi ile anlaşmış ise, sünnetin uygulandığı sırada mutlaka bir Doktorun bulunması şart. Doktorun bulunmadığı durumlarda sünnet yapılamayacak. Doktor bulunduğu zaman ortaya çıkabilecek aksi bir durumda sünnet edilen kişiye müdahale şansı olacak“dedi.

Danimarka Doktorlar Birliği Sözcüsü Dr.Poul Jaszczak, hükümetin girişimini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, doktorların tavsiyeleri ve gözetiminde yapılması durumunda sünnetin yasaklanmasına gerek olmadığını söyledi.